Δεύτερες σκέψεις για το θέμα της άρσης του φορολογικού απορρήτου και της δημοσιοποίησης των στοιχείων φορολογικών δηλώσεων 8.500.000 πολιτών έχει το υπουργείο Οικονομικών, βολιδοσκοπώντας τις αντιδράσεις των φορέων και αναμένοντας την απάντηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.
     Όπως αναφέρει στην εφημερίδα «Το Βήμα» αρμόδιος παράγοντας, «η οποιαδήποτε απόφαση θα ληφθεί με γνώμονα την απάντηση της Αρχής, η οποία έχει και τον τελευταίο λόγο στο συγκεκριμένο θέμα που έχει προκύψει». Οι υπέρμαχοι της συγκεκριμένης πρακτικής υποστηρίζουν ότι η άσκηση κοινωνικών πιέσεων θα οδηγήσει στον περιορισμό της φοροδιαφυγής, ενώ οι πολέμιοι κάνουν λόγο για τέλος του φορολογικού απορρήτου.
     Ωστόσο, στην άρση του φορολογικού απορρήτου αντιδρούν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αλλά και κυβερνητικοί παράγοντες. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Αθ. Αλευράς διερωτάται «ποιος είναι ο στόχος». Υπήρξαν ακόμη αντιδράσεις και από την Αστυνομία, αφού ο καθένας θα μπορεί εύκολα μέσω του Ιnternet να διαπιστώσει τι περιουσία κατέχει κάποιος και πιθανόν να αυξηθούν οι εγκληματικές πράξεις (κλοπές, διαρρήξεις, απαγωγές κτλ.).


 Εν αναμονή της γνωμοδότησης της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ο κ. Αλευράς επιμένει ότι υπάρχουν θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων, όπως π.χ. η πρόσβαση επιχειρήσεων ή τραπεζών σε δεδομένα περιουσιακά των πολιτών, ή πρόσβαση δικηγόρων στο πλαίσιο αντιδικιών, και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ εκφράζει την απορία του πώς όλα αυτά μπορούν να αντιμετωπισθούν.


Όλα αυτά έχουν τεθεί υπόψη της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και αναμένεται η απόφασή της, η οποία, αν είναι θετική, θα φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή πολιτών και επιτηδευματιών.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=41&nid=1231064077


Δείτε επίσης την ΑΠΟΨΗ της εφημερίδας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:

ΑΠΟΨΗ
Ανθρωποφαγία. Εκεί παραπέμπει η διάταξη του υπουργείου! Σε μια κοινωνία που αναρωτιέται πώς οι 300 έχουν αποκτήσει τόσο πλούσιο “πόθεν έσχες” -και απάντηση δεν παίρνουν- το τελευταίο που της λείπει είναι να αρχίσει ο ένας πολίτης να στραβοκοιτά τον άλλο. Οι ιθύνοντες του υπουργείου έχουν σκεφτεί το θέμα των προσωπικών δεδομένων; Κι από τη στιγμή που υπάρχει ελεγκτικός μηχανισμός (άρα γνωρίζει πώς ο καθένας από εμάς απέκτησε τι), ποιον βοηθά άραγε αυτή η ηλεκτρονική ανάρτηση;
Ας σκεφτούν επίσης οι κύριοι του υπουργείου πριν αναρτήσουν μια τέτοια λίστα ότι υπάρχει και η εγκληματικότητα (απαγωγές, ληστείες κτλ.).
http://www.newspaper.gr/news/economy/63487/



φωτογραφία από: http://office.microsoft.com/en-us/images/results.aspx?qu=hanging&CTT=200#ai:MC900299743|

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top