σχόλιο ID-ont: Ευτυχώς που υπάρχουν οι διάφοροι φορείς που μας ενημερώνουν για τις εξελίξεις. Όπως θα δείτε κατωτέρω, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φωτογράφων (ΠΟΦ) έμαθε από τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, ότι η Κάρτα Μετανάστη θα είναι ο προάγγελος της Κάρτας του Πολίτη (ΚτΠ)!

Μάλιστα περιμένουν ραντεβού από το Υπουργείο Εσωτερικών για να ενημερωθούν και για την Κάρτα του Πολίτη!

Μήπως σε αυτό το ραντεβού η ΠΟΦ θα μπορούσε να μάθει και για τον τύπο του RFID πλινθίου θα έχει ο προάγγελος της Κάρτας του Πολίτη και προφανώς και η ίδια η ΚτΠ; Θα ήταν μια χρήσιμη πληροφορία... Τελικά η ΠΟΦ αποδεικνύεται πολύ καλύτερα ενημερωμένη σε σχέση με άλλους φορείς που ακόμη αναμένουν επισήμως ενημέρωση, βλ Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) κ.α.

ΚΑΡΤΑ  ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Μετά από την συνάντηση που είχε το προεδρείο της ΠΟΦ με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών τμήμα πληθυσμού και κοινωνικής συνοχής κ. Ανδρέα Τάκη με θέμα κάρτα αλλοδαπών σας πληροφορούμε:


Α) Η κάρτα αλλοδαπών θα αρχίσει πιλοτικά για Αθήνα τέλη Απριλίου και μέχρι 20 Μαΐου θα εφαρμοστεί για την υπόλοιπη Ελλάδα.

Β) Η συλλογή δικαιολογητικών θα γίνεται από τους Δήμους και υπεύθυνη έκδοσης της κάρτας θα είναι η περιφέρεια.

Γ) Η διεκπεραίωση της κάρτας θα γίνεται στην γνωστή υπηρεσία Διαβατηρίων.

Δ) Η φωτογραφία που θα απαιτείται για την έκδοση της είναι βιομετρική φωτογραφία διαβατηρίου ακριβώς όπως την ξέρουμε με την διάφορα ότι θα πρέπει να παραδίδουμε και CD με την ψηφιακή μορφή της σε αρχείο jpg ή jpg2000.

Ε) Η έκδοση της κάρτας αλλοδαπών θα αποτελέσει προάγγελο της κάρτας του πολίτη που προγραμματίζεται μεν για το τέλος του έτους αλλά χωρίς ιδιαίτερη βιασύνη λόγο έλλειψης προσωπικού και υποδομών.

Η κάρτα αλλοδαπών αφορά 600.000 αλλοδαπούς που ζουν νόμιμα στη χώρα μας.

Βρισκόμαστε σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με το Υπουργείο και εκκρεμεί συνάντηση με τον ειδικό γραμματέα για την κάρτα του πολίτη.

Για ότι νεότερο προκύψει θα ενημερωθείτε έγκαιρα.

ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΕΞΙΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top