σχόλιο ID-ont: Η κυρία Mayer, απόφοιτος του Stanford και ανώτερο στέλεχος της Google σε συνέντευξή της προσπαθεί να αντικρούσει, τις κατηγορίες που λέγονται για την εταιρεία της, περί συλλογής προσωπικών δεδομένων.

Προσπαθώντας να πάρει τα φώτα της δημοσιότητας από την Google σχετικά με αυτό το θέμα, αναφέρεται σε πληροφορία που διάβασε για τις πιστωτικές κάρτες.

Όσον αφορά την ερώτηση για τους διαχειριστές των βάσεων δεδομένων, που απευθύνει προς τρίτους - που όμως αφορά και την ίδια - στην τελευταία πρόταση της συνέντευξής της, εμείς θα προσθέταμε ως παράδειγμα τέτοιων βάσεων και τις βάσεις δεδομένων της Κάρτας του Πολίτη.

Ακολουθεί το απόσπασμα του δημοσιεύματος που περιέχει την ενδιαφέρουσα αυτή πληροφορία:


".....Ερωτηθείσα από την εφημερίδα Gurdian, πώς η Google θα καταφέρει να κατευνάσει τους φόβους για την προστασία της ιδιωτικότητας της ζωής των πολιτών σε σχέση με τα προϊόντα αιχμής που δημιουργεί, η Mayer, δήλωσε ότι το Street View έχει ακόμη περισσότερες δυνατότητες στο να "θολώνει" πινακίδες αυτοκινήτων καθώς επίσης έχει προβλέψεις για ακόμη περισσότερες εξαιρέσεις.

Η Mayer ισχυρίστηκε ότι η Google είναι "διάφανη" σχετικά με τα δεδομένα που χρησιμοποιεί για να ενημερώνει τα προϊόντα της, προσθέτοντας: "Υπάρχουν πραγματικά πολλές περιοχές (εννοεί ιστότοποι, εταιρείς, υπηρεσίες) που έχουν πολλά δεδομένα για σας κι εσείς ούτε καν το υποψιάζεστε. Διάβασα την προηγούμενη εβδομάδα ότι οι εταιρείες πιστωτικών καρτών γνωρίζουν με ακρίβεια 98%, δύο χρόνια πριν, εάν πρόκεται να χωρίσετε - αυτό είναι τρελό."

«Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν πράγματα τα οποία εσείς δεν τα γνωρίζετε καν, όπως αλλαγές στις αγοραστικές συνήθειες του/της συζύγου σας. Το πραγματικό ερώτημα είναι: Επειδή αυτά τα στοιχεία είναι πάντα εκεί, αλλά τώρα πλέον καταγράφονται, το ερώτημα είναι πώς θα τα διαχειριστούν;»


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top