Αντιδράσεις προκαλεί μια πρόσφατη καινοτομία του Facebook που ενδέχεται να ενισχύσει την άποψη όσων θεωρούν πως ο συγκεκριμένος ιστότοπος κινείται σε μία γκρίζα ζώνη σε ό,τι αφορά στην παραβίαση όλο και περισσότερο τα προσωπικά δεδομένα των μελών του.

Το καινούργιο χαρακτηριστικό των λεγόμενων «προτάσεων επισήμανσης» («Tag Suggestions») είναι η δυνατότητα αυτόματης αναγνώρισης προσώπων στις φωτογραφίες που ανεβάζουν οι χρήστες στον λογαριασμό τους, μια εφαρμογή, ωστόσο, που εγείρει ερωτήματα σχετικά με την παραβίαση στο προσωπικό απόρρητο του καθενός από εμάς.

Σύμφωνα με τη συμβουλευτική εταιρεία διαδικτυακής ασφάλειας, Sophos, πολλά μέλη του δικτύου, το οποίο απαριθμεί περισσότερους από 500 εκατ. ανθρώπους, δυσανασχετούν σχετικά με το καινούργιο χαρακτηριστικό, το οποίο προστέθηκε στο λογαριασμό τους στο Facebook χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωσή τους.
 
«Το Facebook προχωράει σε ακόμη μια κατάφωρη παραβίαση των απορρήτων πληροφοριών των χρηστών του», τονίζει ο σύμβουλος της εταιρείας, Γκρέιαμ Κλάλεϊ.

Η υπηρεσία, που προσφέρεται πλέον, εκτός από το αμερικανικό κοινό, στις περισσότερες χώρες που υπάρχει το Facebook, όπως και στην Ελλάδα, ουσιαστικά επισπεύδει τη διαδικασία της επισήμανσης των φίλων που εικονίζονται στις φωτογραφίες τις οποίες ανεβάζει κάποιος στον λογαριασμό του.

Η νέα εφαρμογή λαμβάνει υπόψη της τις «ετικέτες» ( "tags" ) που έχει ήδη κάνει ο χρήστης σε φωτογραφίες και εξετάζει ψηφιακά τις καινούργιες φωτογραφίες, αναζητώντας ομοιότητες στα πρόσωπα. Όταν βρει ένα πρόσωπο που έχει ξανασυναντήσει, η μηχανή προτείνει στο χρήστη να βάλει την ίδια «ετικέτα» (μικρή λεζάντα με όνομα του εικονιζόμενου), μια συντομευτική λειτουργία που θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα όσοι ανεβάζουν πολλές φωτογραφίες και βρίσκουν βαρετό το χειροκίνητο... «ταγκάρισμα».

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://news247.gr/kosmos/news/oi_anonymous_xtyphsan_to_dnt.1103119.html

stnotos είπε...

Οχι στην αυτοματη αναγνωριση προσωπων

Ανώνυμος είπε...

H Bilderberg και το διαδίκτυο… Τι πραγματικα κρύβεται πίσω απο επι θέσεις “χακερς”…;

http://olympia.gr/2011/06/14/h-bilderberg-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CF%84%CF%85%CE%BF-%CF%84%CE%B9-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CE%BA%CF%81%CF%8D/

Δημοσίευση σχολίου

top