Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαδικτυακής Ασφάλειας (European Network and Information Security Agency – ENISA) δημοσίευσε μία νέα αναφορά που επικεντρώνεται στην ασφάλεια των εφαρμογών που χρησιμοποιούνται στα κινητά τηλέφωνα προηγμένης τεχνολογίας.

Η αναφορά με όνομα “Appstore security: 5 lines of defense against malware”, δημιουργήθηκε εξαιτίας της αύξησης του αριθμού των επιθέσεων με στόχο συσκευές που χρησιμοποιούν εφαρμογέςαπό ηλεκτρονικά καταστήματα (app-stores). Κατά τη διάρκεια του 2011 πολλές κακόβουλες εφαρμογές εντοπίστηκαν, οι οποίες στόχευαν μία ποικιλία συσκευών, συμπεριλαμβανομένων και των Android και Apple iOS.

Όταν κάποιος επιτιθέμενος χρησιμοποιεί κακόβουλες εφαρμογές μπορεί να έχει πρόσβαση σε εμπιστευτικά δεδομένα και προσωπικά στοιχεία του χρήστη που χειρίζεται την εφαρμογή μέσω του κινητού του τηλεφώνου. Τα δεδομένα αυτά μπορεί να αφορούν εμπιστευτικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της εργασίας, στοιχεία που αφορούν την τοποθεσία του χρήστη, τηλεφωνικές κλήσεις κ.α.

Στην αναφορά υπογραμμίζονται 5 βήματα τα οποία είναι απαραίτητα για την ασφάλεια των εφαρμογών. Την αναφορά μπορείτε να την μεταφορτώσετε εδώ, ενώ λίγο καιρό πριν η υπηρεσία είχε δημοσιεύσει άλλη μία που αφορά τους κινδύνους που σχετίζονται με τα κινητά προηγμένης τεχνολογίας και μπορείτε να τη βρείτε εδώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top