σχόλιο ID-ont: Κατακαημένη νεολαία, αλίμονο στο ζοφερό σου μέλλον, που εν αγνοία σου το υπονομεύεις...

news247: Στο στόχαστρο επίδοξων χάκερς η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook. Από τις αμέτρητες εισόδους σε λογαριασμούς που γίνονται σε καθημερινή βάση στο κοινωνικό δίκτυο, οι 600.000 είναι προσπάθειες απατεώνων να αποκτήσουν παράνομη πρόσβαση σε κάποιους από αυτούς.

Τις ενέργειες αυτές ανακάλυψε το Facebook με αφορμή την εφαρμογή ρυθμίσεων που έχουν σκοπό να δώσουν τέλος σε αυτού του είδους τις παραβιάσεις.


Η συχνότερη αιτία για την οποία οι "ηλεκτρονικοί" απατεώνες επιθυμούν να έχουν πρόσβαση σε προσωπικούς λογαριασμούς είναι φυσικά οικονομική. 

Στέλνοντας ψευδείς προσφορές έχουν σκοπό να πουλήσουν παραποιημένα προϊόντα και έτσι να κερδίσουν χρήματα.

Παράλληλα, το 30% των χρηστών του διαδικτύου χρησιμοποιούν ίδιους κωδικούς σε όλους τους ψηφιακούς λογαριασμούς τους, κάνοντας με αυτό το τρόπο πιο εύκολη την πρόσβαση σε αυτούς από χάκερς.

Έτσι, το Facebook προειδοποιεί τους χρήστες του να δίνουν διαφορετικούς κωδικούς σε κάθε διαδικτυακό τους λογαριασμό, ενώ την ίδια ώρα προχωρά σε μία νέα ρύθμιση ασφαλείας.

Δημιουργεί τους "έμπιστους φίλους" ένα εργαλείο, στο οποίο ο χρήστης θα μπορεί να κατονομάζει 3 με 5 φίλους στους οποίους θα αποστέλλεται ο κωδικός σε περίπτωση που χάκερς τον έχουν αλλάξει και εκείνος δεν έχει την δυνατότητα να εισέλθει.

http://news247.gr/health/Media-Internet/600_000_paraviaseis_toy_facebook_kathe_mera.1430367.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top