Νέα Υόρκη: Η αστυνομία της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι εξάρθρωσε διεθνές δίκτυο εγκληματιών, μέλη του οποίου αγόραζαν υπολογιστές και προϊόντα υψηλής τεχνολογίας, χρεώνοντάς τα σε πλαστές πιστωτικές κάρτες. Οι Αρχές πραγματοποίησαν δεκάδες συλλήψεις.

Τουλάχιστον 86 άτομα συνελήφθησαν και 25 ακόμα αναζητούνται για τον ρόλο τους στην απάτη εκατομμυρίων, στην οποία συμμετείχαν πέντε οργανώσεις εγκλημάτων στη Νέα Υόρκη.

Ταμίες σε τράπεζες, σερβιτόροι και δεκάδες άλλα άτομα που δούλευαν για τις συμμορίες, έκλεβαν τα στοιχεία από τις πιστωτικές κάρτες πελατών, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό μηχάνημα.

Στη συνέχεια έστελναν τα στοιχεία σε ειδικούς που θα έφτιαχναν ψεύτικες πιστωτικές κάρτες.

Ορισμένα μέλη των συμμοριών (οι λεγόμενοι «αγοραστές») χρησιμοποιούσαν αυτές τις ψεύτικες πιστωτικές κάρτες για να αγοράσουν προϊόντα της Apple στις ΗΠΑ και να ζήσουν μια ζωή πολυτέλειας. Στη συνέχεια πουλούσαν αυτά τα προϊόντα σε οργανώσεις εγκληματιών στην Κίνα, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Άλλωστε, οι Αρχές ανακάλυψαν ότι τα εγκληματικά δίκτυα της Νέας Υόρκης είχαν επαφές με άλλα στην Αφρική, την Ευρώπη, την Μέση Ανατολή και την ανατολική Ασία.

«Αυτή είναι η μεγαλύτερη και σίγουρα από τις πιο σύνθετες υποθέσεις κλοπής ταυτότητας και απάτης με πιστωτικές κάρτες που έχουμε αντικρίσει» δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας του Κουίνς, Ρίτσαρντ Μπράουν.

Η αστυνομία κατάσχεσε δεκάδες χιλιάδες δολάρια σε μετρητά, ηλεκτρονικό εξοπλισμό αξίας 650.000 δολαρίων, όπλα, υπολογιστές, ακριβά παπούτσια, ρολόγια και άλλα.

«Οι απάτες και η φαντασία που αναπτύσσουν (οι εγκληματίες) στις μέρες μας σε κάνει να σαστίζεις» δήλωσε ο αστυνομικός επιθεωρητής Ρέιμοντ Κέλι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top