Το να κάνετε post την κάθε σας κίνηση σε social media sites όπως το Facebook και το Twitter βάζει τα τιμαλφή σας σε κίνδυνο, όπως προειδοποιεί μια εκ των μεγαλυτέρων ασφαλιστικών εταιρειών της Αυστραλίας.

Η νέα έρευνα της GIO έδειξε πως πάνω από το ένα τρίτο των χρηστών των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης κάνουν αναρτήσεις γράφοντας το πού βρίσκονται και ανεβάζουν φωτογραφίες από τοποθεσίες εκτός σπιτιού, «καλώντας» έτσι τους διαρρήκτες να μπουν στις οικίες τους!

Εκπρόσωπος της εταιρείας τονίζει πως τα συνεχή updates σχετικά με τις βόλτες των χρηστών θέτουν σε κίνδυνο τις περιουσίες τους. «Δεν θα βάζατε ποτέ μια ταμπέλα στην πόρτα του σπιτιού σας για να διαφημίσετε το γεγονός ότι λείπετε από το σπίτι. Στην ουσία όμως κάνετε κάτι παρόμοιο στα social media. Έχουμε δει περιπτώσεις στις οποίες η αστυνομία υποπτεύεται ότι η ανακοίνωση στα social media ότι κάποιος δεν βρίσκεται στο σπίτι του, έχει παίξει σημαντικό ρόλο σε διαρρήξεις».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 16% των χρηστών όλων των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης παρέχει online πληροφορίες σχετικές με τις καθημερινές του κινήσεις.

«Ακόμα και μια βολτίτσα σε κοντινή καφετέρια είναι αρκετή για να προλάβουν οι κακοποιοί να μπουν στο σπίτι σας και να κλέψουν ό,τι βρουν μπροστά τους» δηλώνει ο Duncan Bone και συνεχίζει λέγοντας: «Θέλουμε ο κόσμος να το σκέφτεται πολύ καλά πριν ποστάρει οποιαδήποτε κίνησή του και να έχει τις σωστές ρυθμίσεις απορρήτου έτσι ώστε τα updates να τα βλέπουν άτομα εμπιστοσύνης. Για να είστε ασφαλείς, σιγουρευτείτε πως έχετε καλές κλειδαριές σε πόρτες και παράθυρα και γιατί όχι έναν συναγερμό».

http://www.mediagate.gr/Social-Media/item/9234-Facebook-kai-Twitter-einai%E2%80%A6-i-hara-toy-diarrikti

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top