σχόλιο ID-ont: Ένα ακόμη περιστατικό έρχεται να επιβεβαιώσει την ορθότητα όσων είχε γράψει η εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ πριν λίγες ημέρες: Οι εργοδότες επιθυμούν ή και απαιτούν να δουν την σελίδα που διατηρεί κάποιος στο Facebook πριν αποφασίσουν να τον προσλάβουν!!!

Εμείς απλά να επισημάνουμε ότι εάν αυτό συμβαίνει σήμερα με τα στοιχεία που έχει το Facebook για τον μελλοντικό υπάλληλο, φαντασθείτε πως θα λαχταρούν στο μέλλον οι εργοδότες, οι ασφαλιστές, κ.α. τον πλούτο των πληροφοριών που θα "γνωρίζει" η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση του Κράτους και η Κάρτα του Πολίτη για τον κάτοχό της... Θα απαιτούν να τους "σερβίρονται στο πιάτο" οι ηλεκτρονικές και οι φυσικές κινήσεις του κατόχου της, προκειμένου να αποφασίσουν την πρόσληψη, την ασφάλιση κλπ.

Το όλο σκηνικό μοιάζει σαν να εξοικειώνεται το σύστημα με τα προαιρετικά-σε εθελοντική βάση εργαλεία (Facebook) πριν περάσει στα υποχρεωτικά εργαλεία (Κάρτα του Πολίτη) παρακολούθησης του πολίτη.

Mediagate.gr: Είναι ποτέ δυνατόν ένας εργοδότης να σου ζητήσει το password του λογαριασμού σου στο Facebook για να σε προσλάβει;

Κι όμως...!

Ένας Αμερικανός έπαθε σοκ όταν σε μια φόρμα που του έδωσε εταιρεία να συμπληρώσει τα προσωπικά στοιχεία του, έπρεπε να αποκαλύψει το user name και το password (!) από τους λογαριασμούς του στα κοινωνικά δίκτυα!

Έρευνες έχουν δείξει ότι η πλειονότητα των εργοδοτών χρησιμοποιούν το Google για να βρουν πληροφορίες για ένα άτομο πριν το προσλάβουν!

Ωστόσο το να ζητούν passwords τα οποία θα τους επιτρέπουν την πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα των υπαλλήλων είναι αρκετά ανησυχητικό!

Κι όμως είναι πραγματικότητα!

Η φωτογραφία που βλέπετε προέρχεται από αίτηση για θέση υπαλλήλου γραφείου σε αστυνομικό τμήμα στην Βόρεια Κορολίνα των ΗΠΑ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε W.C. των MacDonald's στην Ερμού απέναντι από τη Πλατεία Συντάγματος για να μπει κανείς πρέπει να πληκτρολογήσει τον κωδικό της απόδειξής του!! Και μετά για να βγει έξω πρέπει να πατήσει το κουμπί ώστε να ξεκλειδώσει η πόρτα!
(αν βρισκόσαστε στην Αθήνα να πάτε να το διαπιστώσετε)
Δηλαδή για το που μας πάνε αθόρυβα αλλά οργανωμένα από παντού! Ούτε στο W.C δεν θα μπορεί να πάει κανείς δίχως τη κάρτα πολίτη!

Ανώνυμος είπε...

Τι λες φίλε. Αυτό γίνεται για να μην μπαινουν τοξικομανείς στο WC και κάνουν χρήση. Ποια καρτα του πολιτη λες, τον κωδικό της απόδειξης δεν είναι προσωπικά δεδομένα

Δημοσίευση σχολίου

top