σχόλιο ID-ont: Ένα σημαντικό βήμα προς την αχρήματη κοινωνία. Μήπως μακροπρόθεσμα το κινητό τηλέφωνο ενσωματώσει και την Κάρτα του Πολίτη; Όλα είναι πιθανά. Ο στόχος είναι προφανής: ενσωμάτωση των πάντων σε μια συσκευή, μια κάρτα, ένα τσιπάκι...

Ενα (σημαντικό) βήμα προς την κατεύθυνση υλοποίησης του –πολλά υποσχόμενου εδώ και χρόνια- ψηφιακού πορτοφολιού έκαναν η Vodafone και η Visa, με την ανακοίνωση της συνεργασίας τους σε παγκόσμιο επίπεδο. Μια συνεργασία που θα παρέχει στους καταναλωτές τη δυνατότητα να πληρώνουν για αγαθά και υπηρεσίες χρησιμοποιώντας το κινητό τους τηλέφωνο, αντί για κέρματα και χαρτονομίσματα.

Οι δύο εταιρίες θα συνεργαστούν για να δημιουργήσουν μια πρόταση υπό το εμπορικό σήμα της Vodafone, η οποία θα προσφέρεται σε πελατειακή βάση που αριθμεί 398 εκατομμύρια χρήστες, σε περισσότερες από 30 χώρες, σε πέντε ηπείρους. Η πρόταση θα υλοποιηθεί μέσω του δικτύου πληρωμών, των προϊόντων και του εμπορικού σήματος της Visa.


Η νέα πρόταση  πληρωμών μέσω κινητών της Vodafone θα βασίζεται  σε προπληρωμένους λογαριασμούς Visa και  θα προσφέρεται στους καταναλωτές  σε συνεργασία με τους οργανισμούς  που εκδίδουν τις αντίστοιχες κάρτες. Η υπηρεσία θα λανσαριστεί αρχικά στη Γερμανία, την Ολλανδία, την Ισπανία, την Τουρκία και τη Βρετανία, με την έναρξη του επόμενου οικονομικού έτους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες στο πλαίσιο του παγκόσμιου χαρτοφυλακίου της Vodafone, χωρίς να υπάρχει κάποια συγκεκριμένη αναφορά για την Ελλάδα.

Πέρα από τον  λογαριασμό με το εμπορικό σήμα της Vodafone που θα διατίθεται στο ψηφιακό  πορτοφόλι του κινητού, η Vodafone και  η Visa θα συνεργαστούν ώστε να δώσουν τη δυνατότητα στα μέλη της Visa παγκοσμίως να ενεργοποιήσουν την δυνατότητα πληρωμών μέσω κινητών. Η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή σε όλους τους συνεργάτες των σχετικών κλάδων, συμπεριλαμβανομένων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, εμπόρων λιανικής, μέσων μαζικής μεταφοράς και κοινής ωφέλειας, ώστε να μπορούν να παρέχουν τις  υπηρεσίες τους μέσω του ψηφιακού πορτοφολιού της Vodafone.

«Το ψηφιακό  πορτοφόλι της Vodafone αντιπροσωπεύει το επόμενο στάδιο της επανάστασης  των smartphones. Προσφέρει στους καταναλωτές την ταχύτητα, άνεση και ευκολία να διαχειρίζονται τις καθημερινές τους συναλλαγές με μια απλή κίνηση του smartphone, χρησιμοποιώντας καινοτόμες και αξιόπιστες υπηρεσίες. Στις ανεπτυγμένες χώρες της Ευρώπης, Νότιας Αμερικής και Αυστραλίας, οι οποίες έχουν μία ώριμη υποδομή για ηλεκτρονικές πληρωμές, οι χρήστες του λογαριασμού της Vodafone θα έχουν την δυνατότητα να πραγματοποιούν αγορές στα σημεία πώλησης χρησιμοποιώντας smartphones με τη δυνατότητα της τεχνολογίας Near Field Communications (NFC) και τα οποία θα είναι εξοπλισμένα με την εφαρμογή Visa payWave για κινητά. Αυτό θα επιτρέπει στους καταναλωτές να περάσουν απλά το κινητό τους μπροστά από ένα τερματικό πληρωμών και να πραγματοποιήσουν απλές καθημερινές αγορές, όπως η αγορά εισιτηρίων για λεωφορεία και τρένα, η αγορά εφημερίδων, περιοδικών ή ακόμη και του πρωινού καφέ. Οι καταναλωτές θα μπορούν επίσης να πραγματοποιούν αγορές μεγάλης αξίας με ασφάλεια, χρησιμοποιώντας έναν κωδικό», διευκρίνισε σχετικά ο Vittorio Colao, Group Chief Executive Officer της Vodafone.

«Η συνεργασία μας με την Vodafone είναι ένα τεράστιο βήμα για τις πληρωμές μέσων κινητών. Η πρωτοβουλία της Visa σχετικά  με τον μέλλον των πληρωμών είναι  κάτι παραπάνω από μια υπόσχεση: αυτές οι υπηρεσίες είναι αληθινές, απτές και έρχονται στην αγορά πολύ σύντομα», τόνισε ο Peter Ayliffe, διευθύνων σύμβουλος της Visa Europe. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top