Η Αστυνομία εντόπισε και συνέλαβε χάκερ που είχε στην κατοχή του στοιχεία πιστωτικών καρτών αλλά και προσωπικά δεδομένα 8 εκατομμυρίων χρηστών.

Οι Αρχές συνέλαβαν τον 23χρονο χάκερ Edward Pearson ο οποίος υπέκλεψε στοιχεία καρτών οκτώ εκατομμυρίων ανθρώπων και για την πράξη του αυτή καταδικάστηκε σε 2,5 χρόνια φυλάκιση.

Ο χάκερ χρησιμοποίησε έναν ιό με τον οποίο μπόρεσε στη συνέχεια να κατεβάσει τα τραπεζικά δεδομένα και τα προσωπικά στοιχεία των κατόχων τους.

Οι αρχές δήλωσαν πως ο νεαρός φοιτητής είναι πολύ ταλαντούχος και μάλιστα όταν τον ρώτησαν γιατί έκανε αυτά που έκανε απάντησε πως το έβλεπε ως μία «πνευματική πρόκληση».


Αυτό που οδήγησε τις αρχές στον 23χρονο χάκερ ήταν τα ηλεκτρονικά ίχνη της 21χρονης φίλης του Cassandra Mennim η οποία έγινε στόχος αστυνομικής έρευνας όταν προσπάθησε να πληρώσει ένα πολυτελές ξενοδοχείο με κλεμμένη πιστωτική κάρτα.

Τέλος μετά τη σύλληψη του, οι αρχές βρήκαν στους σκληρούς του, 8.110.474 ονόματα, ημερομηνίες γεννήσεως και ταχυδρομικούς κώδικες χρηστών.
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=131912&catid=14

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top