σχόλιο ID-ont: Μπα! τώρα εμείς να ζηλέψουμε που δεν είναι για μας;  Μιλάμε για το απόλυτο ιατρικό φακέλωμα! Όχι πως δεν υπάρχει και τώρα με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Απλά κάθε επόμενο βήμα είναι χειρότερο από το προηγούμενο. Και που θα ενσωματωθεί η Ηλεκτρονική Κάρτα Υγείας; Μα φυσικά στην Κάρτα του Πολίτη! Όπως το λέγαμε σε προηγούμενες αναρτήσεις μας: Σε πλήρη εφαρμογή η μέθοδος της "σαλαμοποίησης". Ρίχνε κάρτες στους ιθαγενείς κι ας τους να νομίζουν ότι έχει αναβληθεί η Κάρτα του Πολίτη... 

Απλά όσο δεν αντιδράμε στο προηγούμενο, αυτοί σχεδιάζουν και υλοποιούν το επόμενο. Με τελική κατάληξη; Άγνωστο ποια θα είναι συγκεκριμένα, γνωστό το περίγραμμά της: θα μας δέσουν χεροπόδαρα με σύγχρονες ηλεκτρονικές μεθόδους. 

Παρατηρήσεις: Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση στην Αγγλία είναι προαιρετική. Ομοίως και στην Ιταλία. Στον Καναδά οι πολίτες αντιδρούν σε αυτές τις Κάρτες. Στην Ελλάδα γιατί περνάνε όλα ως υποχρεωτικά; Η ΑΠΔΠΧ γιατί αυτεπάγγελτα δεν μας προστατεύει από αυτές τις πρακτικές; Τουλάχιστον να είναι προαιρετικά. Όποιος θέλει να είναι τα ευαίσθητα προσωπικά του δεδομένα σε κίνδυνο, ας είναι ελεύθερος να το κάνει. Οι άλλοι που δεν το θέλουν, γιατί να υφίστανται αυτή την αντιμετώπιση; Δηλ ή φακελωμένος ή τίποτα...

www.iatropedia.com: Όχι ο ΕΟΠΥΥ δεν αναμένεται να δημιουργήσει σύντομα ηλεκτρονική κάρτα για τους 9,5 εκατ. ασφαλισμένους του αφού προς το παρόν πολεμά τα χρέη του προς γιατρούς και φαρμακοποιούς. Όμως πιο τυχεροί είναι περίπου 2500 ασφαλισμένοι του ΤΥΔΚΥ, που εντάσσονται σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα, 60.000 ευρώ, με «έξυπνες» κάρτες ασφάλισης  στην Κορινθία, πρόγραμμα που ενεργοποιεί ο ΟΠΑΔ.
 
Έναν εναλλακτικό τρόπο ασφαλιστικής κάλυψης, με τη χρήση μιας «έξυπνης» κάρτας στην οποία θα καταγράφεται η πλήρη εικόνα, χρήση και ανάγκες των ασφαλισμένων, υλοποιεί ο ΟΠΑΔ, στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος.
 
Τις «έξυπνες κάρτες» ασφάλισης θα προμηθευτούν 2500, άμεσα και έμμεσα, ασφαλισμένοι του ΤΥΔΚΥ του νομού Κορινθίας και το πρόγραμμα θα ενεργοποιηθεί την 1η Ιουνίου και το κόστος του αναμένεται να ξεπεράσει τις 60.000 ευρώ. 
 
Στόχος του προγράμματος, το οποίο όμως δεν αναμένεται να επεκταθεί στο σύνολο του ΕΟΠΥΥ, δεδομένων των ιδιαιτεροτήτων της συνένωσης τομέων υγείας διαφορετικών ταμείων, είναι η ανατροπή των αδυναμιών και δυσλειτουργιών του συστήματος.
 
Συγκεκριμένα, επιδιώκεται η απλοποίηση των διοικητικών πράξεων, η αυτοματοποίηση της χορήγησης ασφαλιστικού δικαιώματος, η θωράκιση της υγείας των ασφαλισμένων, η διευκόλυνση της καθημερινότητας των παρόχων υγείας, αλλά και η καταγραφή των δεδομένων των ασφαλισμένων για το σχεδιασμό των κατάλληλων πολιτικών υγείας. 
 
Το Ταμείο Υγείας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ΤΥΔΚΥ) διαθέτει πανελλαδικά 300.000 ασφαλισμένους, ενώ ο συνολικός αριθμός των ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ (μαζί με το ΤΥΔΚΥ) ξεπερνάει το 1,7 εκατ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top