σχόλιο ID-ont: Εάν δεν υπάρχει καμία ασφάλεια στα κινητά, σκεφθείτε πόση "ασφάλεια" θα έχει η Κάρτα του Πολίτη"! 

Απόλυτος ήταν ο επικεφαλής δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης επισημαίνοντας σήμερα ότι τα κινητά τηλέφωνα νέας τεχνολογίας, αποκαλούμενα και smart phones δεν παρέχουν καμία ασφάλεια απορρήτου στους κατόχους τους γατί είναι και λειτουργούν όπως οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Δυστυχώς, επισήμανε, μιλώντας στο Mega υπάρχει ελεύθερο στο εμπόριο λογισμικό το οποίο επιτρέπει με σχετικά απλό τρόπο την πλήρη παρακολούθηση του κατόχου του: Την καταγραφή των συνομιλιών του, την υποκλοπή των sms και των email του καθώς και την παρακολούθηση του στίγματός του εφόσον το τηλέφωνο διαθέτει σύστημα GPS.


Η υπηρεσία μας προσπαθεί και αντιμετωπίζει αυτό το φαινόμενο, είπε ο κ. Σφακιανάκης, αλλά ο μοναδικός τρόπος προστασίας των πολιτών είναι αφενός να προσέχουν ποιος τους στέλνει μηνύματα και αφετέρου να κάνουν-σε περίπτωση που έχουν κάποια υποψία- επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις του κινητού.

Τέλος, επισήμανε, ότι ο μόνος τρόπος για να διατηρηθεί το απόρρητο των συνομιλιών είναι να προμηθευτεί ο πολίτης ένα τηλέφωνο απλό, παλιάς τεχνολογίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top