σχόλιο ID-ont: Για να μην τρέφει κανείς την αυταπάτη ότι οι "αριστεροί" είναι εναντίον της ηλεκτρονικής παρακολούθησης και υπέρ της αξίας της ελευθερίας. "Αριστερός" υπουργός εισηγείται την εφαρμογή συστημάτων παρακολούθησης και γεωεντοπισμού αρχικά στους "κακούς" (δηλ. τους κρατούμενους) που αιτούνται αδείας. Για τους "καλούς"; ε! ας γίνει η αρχή από τους "κακούς" και αργότερα βλέπουμε πως θα εφαρμοστεί και στους "καλούς"...

Άλλωστε για τους "καλούς" υπάρχουν κι άλλα Υπουργεία. Δεν είναι ανάγκη να τα κάνει όλα ο κος Ρουπακιώτης. Υπάρχει το Προστασίας του Πολίτη ή το Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (πχ Ηλεκτρονική Ταυτότητα - Κάρτα Πολίτη με τσιπάκι RFID)

ΕΘΝΟΣ: Πρόταση να δίνονται άδειες σε κρατούμενους που θα φέρουν ειδικά βραχιολάκια διατύπωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντ. Ρουπακιώτης, μετά τη μη επιστροφή στις φυλακές του κακοποιού Μακρυγιάννη.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, το θέμα με τις φυλακές και τον κορεσμό τους είναι σύνθετο, λόγω της έξαρσης της εγκληματικότητας και του μεταναστευτικού ρεύματος.

Εκτός από την παρακολούθηση των κρατουμένων, κατά την άδειά τους, με βραχιολάκι ή με μηχάνημα γεωεντοπισμού, τόνισε πως υπάρχουν σκέψεις και για κοινωφελή εργασία ως εναλλακτική μορφή έκτισης ποινών, ώστε να αποσυμφορηθούν οι φυλακές.

Για το θέμα αυτό, ο κ. Ρουπακιώτης υπογράμμισε την σημασία της επαναλειτουργίας των αγροτικών φυλακών.

Για τη μείωση των μισθών των δικαστικών, επισήμανε ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να συμβάλουν στην προσπάθεια εξυγίανσης της οικονομίας, καθώς κανείς δεν μπορεί να εξαιρείται. Επισήμανε, ωστόσο, ότι στους δικαστές, η μείωση των αποδοχών έχει ήδη φθάσει στο 38%.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top