σχόλιο ID-ont: Τα σχόλια περιττεύουν: Απόσπασμα από το δημοσίευμα:  
"Χρησιμοποιώντας ένα ανέξοδο ηλεκτροεγκεφαλογράφημα (EEG) από την συσκευή BCI κατάφεραν να έχουν επιτυχείς επιθέσεις. Τόσο επιτυχείς που μπόρεσαν να αποκαλύψουν ιδιωτικές πληροφορίες από την ζωή των εθελοντών όπως αριθμούς τραπεζικών καρτών, αριθμούς PIN, διευθύνσεις των σπιτιών τους, πρόσωπα που γνώριζαν και λοιπά."

Και μετά μας πιπιλάνε την καραμέλα για "την ασφάλεια". Εδώ με αυτούς που έχουμε μπλέξει δεν θα είναι "ασφαλείς" ούτε οι σκέψεις στο κεφάλι μας και θα είναι τα τσιπάκια και οι Ηλεκτρονικές Ταυτότητες;

Θα φανταζόσασταν ποτέ ότι hackers μπορούν να πάρουν δεδομένα από ένα ανθρώπινο εγκέφαλο;

Αν δεν το είχατε σκεφτεί ή σας φαντάζει ταινία επιστημονικής φαντασίας διαβάστε παρακάτω.

Στο παραπάνω συμπέρασμα κατέληξαν ερευνητές που παρουσίασαν την μελέτη τους στο Usenix Conference on Security 2012, που έγινε από τις 8 έως τις 12 Αυγούστου στην Washington.

Χρησιμοποιώντας μία απλή συσκευή που κυκλοφορεί στο εμπόριο από την Neyrosky με κόστος που κυμαίνεται από 200 έως 300 δολάρια κατάφεραν να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες του ανθρώπινου εγκεφάλου. Οι εν λόγω συσκευές χρησιμοποιούνται για μια ποικιλία εφαρμογών, όπως video games, hands-free πληκτρολόγια, ή βοηθητικά για relaxation training.
Για την μελέτη πήραν μέρος 28 εθελοντές που φορούσαν συσκευές Brain computer interfaces (BCI) από την Neyrosky. Οι ερευνητές είχαν την δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε ένα API για τη συλλογή δεδομένων από τις συσκευές BCI.

Τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά (για να μην πούμε τρομακτικά). Οι ερευνητές είχαν την δυνατότητα να αποσπάσουν και να αποκαλύψουν ιδιωτικές και απόρρητες πληροφορίες από τους εθελοντές που φορούσαν τα BCI μεταφράζοντας μέσω του API τα ηλεκτρομαγνητικά σήματα που έστελνε ο εγκέφαλος τους. Χρησιμοποιώντας ένα ανέξοδο ηλεκτροεγκεφαλογράφημα (EEG) από την συσκευή BCI κατάφεραν να έχουν επιτυχείς επιθέσεις. Τόσο επιτυχείς που μπόρεσαν να αποκαλύψουν ιδιωτικές πληροφορίες από την ζωή των εθελοντών όπως αριθμούς τραπεζικών καρτών, αριθμούς PIN, διευθύνσεις των σπιτιών τους, πρόσωπα που γνώριζαν και λοιπά.

Αυτή είναι η πρώτη προσπάθεια να μελετηθούν οι συνέπειες για την ασφάλεια των καταναλωτών των συσκευών BCI.

Τα αποτελέσματα σοκάρουν αλλά είναι κάτι το οποίο θα έπρεπε να περιμέναμε με την ταχύτητα των νέων τεχνολογιών.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top