σχόλιο ID-ont: Ο πρώτος κίνδυνος για τα προσωπικά μας δεδομένα είναι οι ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ των συστημάτων που τηρούν αυτά τα δεδομένα. Στην συνέχεια έρχονται οι hackers. Αποδεικνύεται, δυστυχώς, ότι κι οι διαχειριστές δεν είναι άγγελοι! Άνθρωποι με αδυναμίες είναι, οι οποίοι υποκύπτουν σε "δελεαστικές" προτάσεις που τους γίνονται, πόσο μάλλον αυτή την περίοδο της οικονομικής κρίσης...
 
Για το λόγο αυτό, οι βάσεις δεδομένων πρέπει να έχουν τα λιγότερα δυνατά στοιχεία για τη ζωή μας κι επίσης να μην μπορούν να διασυνδεθούν! Εάν είναι να κλέψουν κάτι, τουλάχιστον ας μην είναι κάθε πτυχή της ζωής μας, ας κλέψουν επιμέρους στοιχεία. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που λέμε όχι σε έναν μοναδικό αριθμό για κάθε χρήση, όχι σε μια μοναδική κάρτα για όλες τις χρήσεις (Κάρτα του Πολίτη).
 
ΚΕΡΔΟΣ: Ένας 26χρονος εφοριακός υπάλληλος φέρεται, σύμφωνα με δικογραφία που σχημάτισε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε βάρος του, να εκβίαζε μέσω διαδικτύου 44χρονο δικηγόρο, από τον οποίο ζητούσε 150.000 ευρώ, για να μην δημοσιοποιήσει προσωπικά του στοιχεία.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο 26χρονος, ο οποίος είναι υπάλληλος σε ΔΟΥ της Αθήνας, είχε πρόσβαση στα φορολογικά στοιχεία του δικηγόρου, τα οποία ανήρτησε με σχόλιο σε forum ενημερωτικού ιστολογίου.
Ο δικηγόρος κατήγγειλε προχτές στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι είχε γίνει η συγκεκριμένη ανάρτηση στο Διαδίκτυο, καθώς και ότι αμέσως μετά έλαβε μια ταχυδρομική επιστολή, από άγνωστους αποστολείς, με την οποία του ζητούσαν να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των 150.000 ευρώ, για να μην προχωρήσουν και σε άλλες δημοσιοποιήσεις προσωπικών του δεδομένων.

Το περιεχόμενο της καταγγελίας τέθηκε άμεσα υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετική διάταξη για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, μέσω Διαδικτύου. Στη συνέχεια, έπειτα από έρευνα, προέκυψε ο κάτοχος της επίμαχης τηλεφωνικής σύνδεσης. Αστυνομικοί, παρουσία εισαγγελέα, έκαναν έρευνα στο σπίτι του 26χρονου, όπου κατασχέθηκε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και, σύμφωνα με την αστυνομία, ταυτοποιήθηκε ότι αυτός ήταν ο υπολογιστής από τον οποίο είχε γίνει η ανάρτηση στο Διαδίκτυο.

Ο 26χρονος δεν συνελήφθη λόγω έλλειψης αυτόφωρης διαδικασίας, αλλά σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για συκοφαντική δυσφήμηση, απειλή καθώς και παράβαση του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, η οποία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα.

http://www.kerdos.gr/default.aspx?id=1837258&nt=103

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top