Για τον μαγικό και συνάμα επικίνδυνο  κόσμο του διαδικτύου μιλά ο διοικητής  της Δίωξης του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Μανώλης Σφακιανάκης σε συνέντευξή του που παραχώρησε στο περιοδικό “crash’’. 

Aναφερόμενος στο πλέον δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης το facebook επισημαίνει πως οφείλουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στη χρήση του καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Σφακιανάκης αυτό «φακελώνει και τις ανάσες μας».

Ο λόγος… όπως ο ίδιος μας ενημερώνει όλες οι διωκτικές υπηρεσίες παγκοσμίως εκμεταλλεύονται το facebook .

Tώρα μάλιστα  θα τεθεί σε λειτουργία ένα σύστημα με την ονομασία «Φαέθων»  το οποίο θα καταγράφει τα πάντα ηλεκτρονικά και θα εμπορεύεται τα στοιχεία μας δίνοντας ένα ηλεκτρονικό cv για τον καθένα μας.



Ο κ. Μανώλης Σφακιάνακης δεν παραλείπει να αναφερθεί και  σε μία πρωτοβουλία της Δίωξης του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σύμφωνα με την οποία θα «εκμεταλλευτεί» για καλό σκοπό τις γνώσεις των Ελλήνων χάκερς που είναι ήδη γνωστοί στους κύκλους της.

Όπως εξηγεί ο διοικητής της υπηρεσίας «πρόκειται για άτομα  με εξαιρετικά υψηλό δείκτη ΙQ οι οποίοι είναι σε θέση να μας δώσουν πολλές πληροφορίες. Είναι καμιά εικοσαριά τους ξέρω όλους και θα τους  «έβλεπα» μελλοντικά για την υπηρεσία μας» .  



Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κου Σφακιανάκη: http://www.bloko.gr/swmata-asfaleias/synenteyksh-toy-m-sfakianakh-gia-xakers-forodiafygh-kai-hlektroniko-egklhma-sthn-ellada.html


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top