σχόλιο ID-ont: Θέλει προσοχή όταν μοιράζουμε οι ίδιοι τα προσωπικά μας δεδομένα σε κοινωνικά δίκτυα, που μπορεί κάποιος να τα επεξεργαστεί ψηφιακά τροποποιώντας τα.

Εάν για λόγους μάρκετινγκ μπορεί να γίνει η επεξεργασία που παρουσιάζεται στη διαφήμιση, σκεφθείτε τι μπορεί να γίνει από ένα πανίσχυρο κρατικό ή παρα-κρατικό φορέα (ακόμη και από εισβολείς-hackers), οι οποίοι θα έχουν στη διάθεση τους όλα τα προσωπικά δεδομένα του πολίτη (μέσω Κάρτας Πολίτη - Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης) και όχι μόνο μια απλή φωτογραφία...


Ο ελληνικός λαός με μια παροιμία λέει: «Απ’ όσα ακούς μη πιστεύεις τίποτα κι απ’ όσα βλέπεις μόνο τα μισά». Μήπως πάμε σε μια εποχή, που θα ισχύει αυτό που είχε πει Καρδινάλιος Ρισελιέ (1585-1642): «δώστε μου έξι γραμμές που να έχει γράψει ο πιο τίμιος άνθρωπος, και θα βρω κάτι σ’ αυτές για να τον κρεμάσω».

Δείτε το απίστευτο διαφημιστικό τρικ γνωστής εταιρείας που αιφνιδίασε τον κόσμο

O θαυμαστός κόσμος της διαφήμισης και του μάρκετινγκ, καμιά φορά μπορεί να φτάσει στα άκρα προκειμένου να καταφέρει το στόχο του, ο οποίος φυσικά είναι η δημιουργία εντυπώσεων και κατ' επέκταση οι υψηλές πωλήσεις του εκάστοτε προϊόντος!

Ωστόσο, καμιά φορά οι δαιμόνιοι διαφημιστές προκειμένου οι πωλήσεις να ανέβουν, βάζουν σε εφαρμογή έξυπνα μέσα, που στην προκειμένη είναι το στοιχείο του αιφνιδιασμού και φυσικά του reality!

Μία τέτοια, άκρως πρωτότυπη και ιδιαίτερη θα λέγαμε ιδέα, ήρθε στην ομάδα της αγαπημένης μάρκας NIVEA για τη διαφήμιση της νέας της σειράς αποσμητικών. Ανυποψίαστοι άνθρωποι σε αεροδρόμιο της Σουηδίας λοιπόν, και ενώ περιμένουν την πτήση τους, βλέπουν τα πρόσωπά τους να φιγουράρουν σε εφημερίδες και ανακοινώσεις, ως επικίνδυνοι κακοποιοί τους οποίους και αναζητά η αστυνομία! 

Όπως ήταν φυσικό, οι επιβάτες αιφνιδιάστηκαν ενώ έμειναν να κοιτάζουν απορημένοι την ασφάλεια του αεροδρομίου να τους πλησιάζει προκειμένου να ξεκαθαριστεί η κατάσταση! Και εκεί που τα έκπληκτα και ανυποψίαστα «θύματα» περίμεναν τη... σύλληψή τους, οι άντρες της ασφάλειας τους πλησιάζουν και τους ανοίγουν ένα βαλιτσάκι με... αποσμητικά κατά της έντονης εφίδρωσης!

Δείτε την πρωτότυπη και ξεκαρδιστική διαφήμιση...

και ταυτόχρονα βάλτε στο μυαλό σας και την διάσταση που σας θέτουμε με το σχόλιό μας ανωτέρω:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top