Νομική δράση κατά των πολιτικών που ακολουθεί η Google αναλαμβάνουν έξι ευρωπαϊκά γραφεία ασφαλείας προσωπικών δεδομένων, σύμφωνα με το BBC. 

Η εξέλιξη έρχεται μετά την προθεσμία τεσσάρων μηνών που είχε δοθεί στην αμερικανική εταιρεία να αλλάξει τις πολιτικές της. 

Παρατηρητές διαδικτυακής ασφάλειας σε Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία αλλά και στη Μεγάλη Βρετανία, εξέλαβαν τη στάση της Google ως μη συμμόρφωση στους ευρωπαϊκούς κανόνες. Από την πλευρά της, η αμερικανική εταιρεία, σε δήλωσή της, τονίζει ότι «σέβεται τους ευρωπαϊκούς νόμους». 

Τον Οκτώβριο του 2012, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι οι πολιτικές της Google δεν συμμορφώνονται με όσα έχει θεσπίσει η Κομισιόν αναφορικά με την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο. Η έκθεση της Επιτροπής κατέληγε στο συμπέρασμα ότι η Google θα έπρεπε να λάβει μέτρα για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των χρηστών. 
 
Συγκεκριμένα, η Επιτροπή κάλεσε τη Google να επιτρέψει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα που γίνονται γνωστά για αυτούς. Επιπλέον, η Google θα έπρεπε να θέσει σε εφαρμογή εργαλεία, προκειμένου οι χρήστες να διαχειρίζονται τον όγκο δεδομένων που τους αφορούν και γίνονται γνωστά στο διαδίκτυο. Τέλος, σύμφωνα πάντα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η αμερικανική εταιρεία έπρεπε να διασφαλίσει ότι δεν θα αποθηκεύει μεγάλες ποσότητες προσωπικών δεδομένων των χρηστών της. 

Στη Google δόθηκε χρονικό περιθώριο τεσσάρων μηνών, προκειμένου να συμμορφωθεί με την ευρωπαϊκή οδηγία. Ωστόσο, σύμφωνα με τα γραφεία διαδικτυακής ασφάλειας σε Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Ολλανδία και Ιταλία, κάτι τέτοιο δεν έγινε. Για τον λόγο αυτόν, οι υπηρεσίες διαδικτυακής ασφάλειας προχωρούν, τώρα, σε νομική δράση εναντίον της Google.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top