Όταν η NSA κατασκοπεύει τα προϊόντα της Microsoft, ποιος άραγε θα θέλει να τα χρησιμοποιεί;

Αν κάποιος πρέπει να είναι έξαλλος µε όλες τις αποκαλύψεις περί κατασκοπείας στην Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας των ΗΠΑ, οφείλει να είναι το Υπουργείο Εµπορίου, όχι οι υπερασπιστές της ιδιωτικότητας. Κι αν ήµουν στη θέση της Microsoft, σίγουρα θα συγκαλούσα απανωτά meetings για να βρω τρόπο να αποκαταστήσω την διαφαινόµενη βλάβη.
 
Η Microsoft, παρά τις διαψεύσεις, φαίνεται να έχει συµµετάσχει σε σκευωρία µε την NSA. Προφανώς, κάθε µέθοδος κρυπτογράφησης για να διατηρηθούν ιδιωτικά τα διάφορα αρχεία και συζητήσεις, παρακάµφθηκαν και έγιναν προσβάσιµα στην NSA και τον οποιονδήποτε συνεργάζεται µε αυτήν. Που σηµαίνει ότι ένας τρίτος, για τον οποιονδήποτε λόγο, µπορεί εύκολα να αποκτήσει πρόσβαση σε εµπιστευτικές επιχειρηµατικές συµφωνίες, ερωτική αλληλογραφία, υποµνήµατα της κυβέρνησης, έγγραφα συγχωνεύσεων, χρηµατοοικονοµικές συναλλαγές, σχέδια εταιρειών και οτιδήποτε άλλο βάζει ο ανθρώπινος νους.


Ξεχάστε τις πιστωτικές κάρτες και τους κωδικούς pin.Ο νέος τρόπος πληρωμής είναι ένα βραχιόλι με ενσωματωμένο μικροτσιπ.

Οι πληρωμές και οι μεταφορές χρημάτων διαρκούν μόλις ένα δευτερόλεπτο όταν με τις πιστωτικές κάρτες χρειάζονται τουλάχιστον επτά.

Στο φεστιβάλ μουσικής στο Σκάντερμποργκ της Δανίας το βραχιόλι πληρωμής είχε την τιμητική του.
«Η τιμή πληκτρολογείται, βάζω το βραχιόλι στο μηχάνημα και πληρώνω αυτόματα»,,λέει ο Κιμ Γκόντικσεν, κάτοχος του συγκεκριμένου βραχιολιού.

σχόλιο ID-ont: Πριν λίγες ημέρες είχαμε κάνει αναφορά σε ένα άρθρο, από "αριστερό" blog (Παλιός και νέος ‘’μεγάλος αδελφός’’), σχετικό με την παρακολούθηση των πολιτών. Σήμερα σας παρουσιάζουμε ένα άρθρο, από "δεξιά" ιστοσελίδα, το οποίο κάνει εκτενή αναφορά στο φαινόμενο της φοροδιαφυγής και στους λόγους ύπαρξής της.

Πέρα από το εάν συμφωνεί ή όχι κάποιος με τις απόψεις του συγγραφέα περί φοροδιαφυγής, δεν μπορεί παρά να χειροκροτήσει την κριτική που ασκεί για την δήθεν αποτελεσματική αντιμετώπισή της με την κατάργηση των μετρητών και την είσοδό μας στην "αχρήματη κοινωνία":  "...Οφείλει εδώ να σημειωθεί ότι έλεγχος σε παρόμοιο βαθμό της προσωπικής ζωής των ανθρώπων, παρακολούθηση δηλαδή κάθε οικονομικής κίνησης, στην ουσία όλης τους τής ζωής, όπως αυτός που προωθείται, ιστορικά δεν επιδιώχθηκε ούτε από τα αυταρχικότερα, υποτίθεται, καθεστώτα..."

Διαβάστε όλο άρθρο:

www.antinews.gr: «Όλα μαύρα – μέχρι να ξαναδούμε άσπρη μέρα!» 

Ο Πέτρος αγόρασε πρόσφατα για πρώτη φορά ένα κιλό παράνομο, χύμα καπνό. Ευρώ είκοσι δύο. Θα στρίψει με αυτό ίσως και χίλια τσιγάρα και θα περάσει πάνω από ένα μήνα. Τα έβαλε κάτω : για το αντίστοιχο διάστημα αγοράζοντας πακέτα θα έδινε εκατόν εβδομήντα ευρώ. Εκατόν πενήντα ευρώ μηνιαία εξοικονόμηση για έναν άνεργο με παιδί, που επιδοτείται από τον πεθερό του για να τα βγάλει πέρα, είναι λογαριασμός. Πέρασε λοιπόν, μέχρι νεωτέρας, για να ικανοποιήσει τη συνήθειά του στο χώρο της παραοικονομίας. Βάσει της φορολόγησης που επιβλήθηκε από το Πολύνομοσχέδιο, στα χίλια νόμιμα τσιγάρα το Δημόσιο εισπράττει κατ’ ελάχιστο εκατόν δεκαπέντε ευρώ.

Η Λίνα είναι τραπεζοϋπάλληλος που έχει υποστεί σημαντικές μισθολογικές περικοπές. Μέσης ηλικίας, διαζευγμένη χωρίς παιδιά, με έφεση στην προσεγμένη εμφάνιση. Τις προάλλες, περνώντας έξω από μια ακριβή μπουτίκ, αντίκρυσε στη βιτρίνα ένα δερμάτινο μπουφάν που τής άρεσε πολύ. Τιμή: εξακόσια ευρώ. Δεινή αγοράστρια, μπήκε μέσα με αδιάφορο ύφος και κοιτώντας στην αρχή κάτι άλλο ζήτησε τελικά να το δοκιμάσει. Αφού βρήκε το μέγεθός της, άρχισε το «παζάρι».

Προσοχή πριν το “κλικ”!



Ένα χρόνο μετά τη δημοσιοποίηση του ευρωπαϊκού σχεδίου για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, η αντιπαράθεση συνεχίζεται. Φαίνεται ότι η επίτευξη συμφωνίας δε θα είναι εύκολη. Βασικός στόχος είναι να δοθεί στους πολίτες μεγαλύτερος έλεγχος στις προσωπικές τους πληροφορίες στο διαδίκτυο και να αντιμετωπιστούν προβλήματα όπως η κλοπή στοιχείων ταυτότητας.
 
Όπως αναφέρει κάτοικος της Δανίας: “υπάρχει πιθανότητα ο λογαριασμός μας να έχει παραβιαστεί ή να διαρρέουν πληροφορίες για μας. Αλλά το διαδίκτυο προσφέρει και πολλές δυνατότητες και ευκολίες. Όπως οι τραπεζικές συναλλαγές, μέσω διαδικτύου είναι τέλειες.”

Αυτό είναι το βασικό δίλημμα: πώς διασώζεται η προσωπική ζωή, χωρίς να μπει φρένο στις νέες τεχνολογίες και υπηρεσίες, που είναι εξαιρετικά χρήσιμες.

Οι πολίτες στην Κοπενγχάγη, για παράδειγμα, εκφράζουν απόψεις που είναι χαρακτηριστικές των συζητήσεων που γίνονται σε όλη την Ευρώπη.


Ξεχάστε τα μετρητά και τις πιστωτικές κάρτες. Στη Μεγάλη Βρετανία οι υπάλληλοι του καταστήματος σκανάρουν τα πρόσωπο του πελάτη και μετά την ταυτοποίηση ακολουθεί η ανάληψη των χρημάτων από τον λογαριασμό του.

«Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα δακτυλικό αποτύπωμα. Τα πρόσωπο μας δεν αλλάζει σημαντικά με την πάροδο του χρόνου. Οπότε αν έχουμε την εικόνα σας, μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε για τα επόμενα πέντε χρόνια. Τα στοιχεία του τραπεζικού σας λογαριασμού και η διεύθυνση σας μπορεί να αλλάξουν, αλλά το αποτύπωμα σας και η γεωμετρία του προσώπου σας δεν θα αλλάζει» υποστηρίζει ο Ντέιβιντ Κλεμέντ, ερευνητής διεθνούς ασφαλείας.

Η αναγνώριση προσώπου δεν είναι το μόνο νέο σύστημα πληρωμής.

σχόλιο ID-ont: Το γεγονός ότι ένα αριστερό blog αναπτύσσει τον κατωτέρω υπαρκτό προβληματισμό, δεν σημαίνει ότι αυτός (ο προβληματισμός) πρέπει να περιχαρακωθεί σε "αριστερά" πλαίσια. Αφορά τους πάντες: δεξιούς, κεντρώους, αριστερούς. Όλοι οι άνθρωποι που θέλουν να σέβονται το Ανθρώπινο Πρόσωπο, τον Άνθρωπο, έχουν υποχρέωση να μιλήσουν για αυτά τα θέματα:  Οι άνθρωποι της Εκκλησίας στους άμβωνες, τα κοινωνικά κινήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τα πολιτικά κόμματα που ζητούν την ψήφο μας στις πλατείες. Όλοι ανεξαιρέτως... Αλλιώς θα είναι όλοι τους αναπολόγητοι την "ημέρα της κρίσεως" Ανθρώπινης και Θείας!!!

Είναι απαράδεκτο οι κοινωνίες μας να διολισθαίνουν σε κοινωνίες ανθρώπων "εντός" και "εκτός" με αλληλοσυμπληρούμενους μηχανισμούς εποπτείας τύπου Big Brother τόσο για τους "εντός" όσο και για τους "εκτός" και να μη μιλάει κανείς για αυτό το έκτρωμα που δημιουργείται...
 
Ο θάνατος ενός 19χρονου δια του εξοβελισμού επειδή δεν είχε ένα εισιτήριο των 1.40 λεπτών, αποτελεί ασφαλώς εφαλτήριο προβληματισμών. Το περιστατικό, χαρακτηρηστικό της βαρβαρότητας και της κυνικότητας της εποχής μας, έφερε στο νου τους συλλογισμούς του Zygmunt Bauman σε ότι αφορά τη σύγχρονη διάσταση του ζητήματος της δημοκρατίας. Του ζητήματος που η αριστερά συνήθως υποτιμά, βλέποντάς το συχνά απλά  ως ‘’παράγωγο’’ της οικονομικής και κοινωνικής εκμετάλλευσης.
 
Η προσέγγιση του Πολωνο-εβραίου συγγραφέα, στο βιβλίο του ‘’Σπαταλημένες ζωές-Οι απόβλητοι της νεωτερικότητας’’ (εκδόσεις ΚΑΤΑΡΤΙ), για την φύση των σύγχρονων κοινωνικών προβλημάτων, είναι ασυνήθιστη, όσο και ενδιαφέρουσα. Διαρθρώνει όλες του τις σκέψεις γύρω από το σχήμα της κατασκευής από τις σύγχρονες εκμεταλλευτικές κοινωνίες, ‘’ανθρώπινων απορριμμάτων’’. Από κάθε επιχείρηση εξέρχονται δύο ειδών πράγματα, σημειώνει ο συγγραφέας: Προϊόντα που γενικώς χαίρουν εκτίμησης, αλλά και απορρίμματα με τα οποία κανείς δεν ασχολείται. ''Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοινωνίες'', ισχυρίζεται και προσπαθεί να συγκεντρώσει την προσοχή μας ακριβώς στους κάθε είδους απόβλητους της σύγχρονης εμπορευματικής καταναλωτικής, ατομοκρατικής και κερδοσκοπικής  κοινωνίας. Διαπραγματεύεται τα θέματα της μετανάστευσης και της ανεργίας, με ουσιώδη τρόπο, με φιλοσοφικές παρεκβάσεις.


E! λοιπόν, ούτε καν συγνώμη δεν ζήτησαν. Υποσχέθηκαν ασφάλεια (το ανέκδοτο του αιώνα!) και συνεχίζουν ακάθεκτοι να μαζεύουν "νερό μέσα στο σουρωτήρι"... γιατί ακόμη και "μια μοναδική τρύπα είναι αρκετή για να γίνει ένα σουρωτήρι." Ylipe ( 1936-2003 , Γάλλος συγγραφέας & ζωγράφος)

Ελεύθερος Τύπος: Τα στοιχεία τουλάχιστον των μισών Ελλήνων φορολογουμένων έχουν πέσει στα χέρια επιτηδείων. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη υποκλοπή φορολογικών και προσωπικών δεδομένων που έχει καταγραφεί στη χώρα, όπως προκύπτει από τις πολύμηνες έρευνες της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ). Η «υπεξαίρεση» έγινε μέσα από τη ΓΓΠΣ, που ανήκει στο υπουργείο Οικονομικών. Δηλαδή, την κύρια τράπεζα δεδομένων της χώρας, όπου αποθηκεύονται οι φορολογικές δηλώσεις και πολλά άλλα στοιχεία όλων των Ελλήνων φορολογουμένων.

Το εντυπωσιακό είναι πως, ενώ οι πρώτες σημαντικές «ενδείξεις» ότι έχουν υπεξαιρεθεί μαζικά φορολογικά στοιχεία, υπήρχαν ήδη από το 2010, οι έρευνες των αρμόδιων αρχών άρχισαν να αποδίδουν κάποιους καρπούς μετά από δύο ολόκληρα χρόνια (από το τέλος του 2012 και την αρχή του 2013), ενώ ακόμα και σήμερα δεν έχουν ολοκληρωθεί, ώστε να πληρώσουν οι υπεύθυνοι. Είναι χαρακτηριστικό ότι χρειάστηκαν τρία χρόνια για να ολοκληρώσει η Αρχή τις έρευνές της και να συντάξει το πόρισμά της, ενώ εκτιμάται ότι θα χρειαστούν ακόμα περί τους δύο μήνες για να στοιχειοθετηθούν οι κατηγορίες κατά «εταιριών εμπορίας προσωπικών δεδομένων», ώστε να δημοσιοποιηθούν οι ονομασίες τους. Ολα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα, ακόμα και μέχρι πέρυσι το Σεπτέμβριο, τα κυκλώματα να συνεχίζουν τη δράση τους και να υπεξαιρούν στοιχεία από την ΓΓΠΣ.

Η αμερικανική NSA φέρεται να είχε υπερβεί τις νόμιμες αρμοδιότητές της ή είχε παραβιάσει αρκετές φορές τις διατάξεις για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, σύμφωνα με έγγραφο εσωτερικού ελέγχου, γνώση του οποίου επικαλείται η Washington Post.
 
Ανάμεσα στις φερόμενες παραβιάσεις ήταν η παρακολούθηση της επικοινωνίας αμερικανικών και ξένων υπηκόων αλλά και η ελλιπής ενημέρωση της δικαστικής αρχής που επέβλεπε τη λειτουργία της υπηρεσίας.

 
Το έγγραφο αποτελεί πόρισμα εσωτερικού ελέγχου της NSA και φέρεται να διαπιστώνει παραβιάσεις, εσκεμμένες ή ακόμη και λόγω λαθών, με ημερομηνία Μαΐου του 2012 και αντικείμενο το δωδεκάμηνο που είχε προηγηθεί. Η εφημερίδα αναφέρει ότι απέκτησε πρόσβαση στο έγγραφο μέσω του Έντουαρντ Σνόουντεν.

 
Ως μία από τις παραβιάσεις, η εφημερίδα αναφέρει ενδεικτικά την λανθασμένη «ανάγνωση» του τηλεφωνικού κωδικού +20 για την Αίγυπτο ως τον εσωτερικό κωδικό κλήσης 202 για την Ουάσινγκτον -κι έτσι παρακολουθούσαν στοιχεία των επικοινωνιών στην αμερικανική πρωτεύουσα χωρίς έγκριση.

Το facebook μπορεί να βοηθά τους ανθρώπους, ιδίως τους νεότερους, να επικοινωνήσουν online, όμως παράλληλα υποσκάπτει το αίσθημα ευτυχίας και ικανοποίησης του χρήστη από τη ζωή και τον εαυτό του, σύμφωνα με νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.
 
Μάλιστα, όσο πιο μεγάλη χρήση του facebook κάνει κάποιος, τόσο μεγαλύτερες φαίνεται να είναι οι αρνητικές επιπτώσεις για την ψυχολογία του. Η νέα μελέτη έρχεται να προστεθεί σε άλλες, που τον τελευταίο καιρό απομυθοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα, αναδεικνύοντας πλέον και τις αρνητικές όψεις τους, πέρα από τις θετικές.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον κοινωνικό ψυχολόγο Ίθαν Κρος του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό PLoS ONE, σύμφωνα με το BBC, μελέτησαν 82 νεαρούς ενήλικους χρήστες και παρακολούθησαν στενά επί δύο εβδομάδες -μέσω τακτικών ερωτηματολογίων- με ποιόν τρόπο σχετιζόταν η χρήση του κοινωνικού δικτύου με τα αισθήματα ψυχικής ικανοποίησης κάθε χρήστη.

σχόλιο ID-ont: Σκεφθείτε επίσης τι γίνεται:
α) με τα ευαίσθητα οικονομικά προσωπικά δεδομένα μας που περνάνε μέσα από τον router μας, καθώς ταξιδεύουν από το σπίτι μας μέχρι το taxisnet. 
β) με τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα της υγείας μας που περνάνε μέσα από τον router του γιατρού, καθώς ταξιδεύουν από το ιατρείο του μέχρι τις βάσεις δεδομένων του Υπουργείου Υγείας...
γ) με τις web κάμερες που έχουν επάνω τους οι οθόνες των φορητών Η/Υ (δείτε παλαιότερη ανάρτησή μας: Μήπως σας παρακολουθούν μέσω της κάμερας του Η/Υ σας; (VIDEO) http://id-ont.blogspot.gr/2013/05/video.html)

www.in.gr: Ένα απίστευτο περιστατικό βίωσε η οικογένεια ενός 2χρονου κοριτσιού στις Ηνωμένες Πολιτείες. Άγνωστος «χάκαρε» το σύστημα ενδοεπικοινωνίας, βρίζοντας χυδαία το παιδί την ώρα που κοιμόταν.

Ο πατέρας του παιδιού είπε στο ABC News ότι ένα βράδυ, την ώρα που έπλενε τα πιάτα μετά το πάρτι γενεθλίων του, άκουσε έντρομος μία αντρική φωνή από το υπνοδωμάτιο του κοριτσιού.

Σύμφωνα με τη Mirror, ο άγνωστος, που κατά τα λεγόμενα του πατέρα είχε βρετανική προφορά, έβριζε χυδαία το παιδί.


Συλλέγουν προσωπικά δεδομένα των περαστικών υποκλέπτοντας στοιχεία από τα smartphone

Οι "έξυπνοι" σκουπιδοτενεκέδες που είναι ικανοί να συλλέγουν προσωπικά δεδομένα των περαστικών υποκλέπτοντας στοιχεία από τα smartphone τους έχουν προκαλέσει σκάνδαλο στο Λονδίνο, όπου οι αρχές απαίτησαν σήμερα να απενεργοποιηθεί αυτού του είδους η τεχνολογία .

Η συλλογή αυτών των πληροφοριών "πρέπει να σταματήσει αμέσως" μέχρι να οργανωθεί μια δημόσια συζήτηση για το θέμα, τονίζουν οι αρχές του Σίτι, της οικονομικής συνοικίας του Λονδίνου οι οποίες έχουν ενημερώσει ήδη τη βρετανική αρχή προστασίας των ελευθεριών των πολιτών.

 
Οι συγκεκριμένοι κάδοι απορριμμάτων είναι εξοπλισμένοι με ένα ασύρματο σύστημα και με ψηφιακές οθόνες όπου προβάλλονται διαφημίσεις και ενημερωτικές πληροφορίες, κυρίως οικονομικού περιεχομένου. Φέτος το καλοκαίρι δοκιμάστηκαν επίσης στη συλλογή δεδομένων από τα smartphones των περαστικών. Μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας, τον Ιούνιο, κατέγραψαν περισσότερα από 500.000 τηλέφωνα.


σχόλιο ID-ont: Με 150 χιλιάρικα καθάρισε η ΓΓΠΣ; Θα ζητήσει και συγνώμη και θα μας υποσχεθεί ότι θα χρησιμοποιήσει τα πλέον εξελιγμένα συστήματα - από εδώ και πέρα - για την προστασία των προσωπικών μας δεδομένων για να συνεχίσει ανενόχλητη την συλλογή ακόμη περισσοτέρων δεδομένων...

Δυστυχώς αυτό που θα υποσχεθεί η ΓΓΠΣ και κάθε άλλος φορέας ιδιωτικός ή δημόσιος που τηρεί ευαίσθητα ή μη προσωπικά μας δεδομένα είναι ευσεβής πόθος, θα ισχύει μέχρι την επόμενη διαρροή, καθότι όπως έχουμε ξαναπεί το πιο σύντομο ανέκδοτο στην κοινότητα των Ειδικών της Πληροφορικής είναι η ...ασφάλεια των δεδομένων! 

"Όποιο στοιχείο ψηφιοποιείται, παύει πλέον να είναι ιδιωτικό και αυτό είναι τρομακτικό..." (http://id-ont.blogspot.gr/2013/07/anything-that-has-been-digitized-is-not.html)
 
www.in.gr: Διάτρητο το σύστημα - «Καμπάνα» στη ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων για διαρροή δεδομένων
 
Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων επέβαλε στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) επέβαλε το ανώτερο προβλεπόμενο στο νόμο της πρόστιμο, ύψους 150.000 ευρώ, κρίνοντας ότι παραβίασε την υποχρέωσή της για λήψη κατάλληλων μέτρων ασφάλειας, γεγονός που οδήγησε ήδη σε σε διαρροή δεδομένων που αφορούν το σύνολο σχεδόν των φορολογουμένων στην Ελλάδα.

Εισβολές χάκερ σε σπίτια


Έχει καιρό που η έννοια του «έξυπνου σπιτιού» αποτελεί αντικείμενο έρευνας για πάρα πολλές ερευνητικές ομάδες και εταιρείες σε όλο τον κόσμο, καθώς θεωρείται πως αναπόφευκτα θα αποτελέσει το μέλλον. Ωστόσο, η εμφάνιση των «έξυπνων σπιτιών» θα έχει και μία αναπόφευκτη συνέπεια: το ότι τα σπίτια αυτά θα είναι τρωτά σε επιθέσεις από χάκερ.

Κατά τις συνδιασκέψεις Black Hat και Def Con στο Λας Βέγκας, χάκερ επέδειξαν πώς μπορούν να παραβιαστούν ηλεκτρονικές οικιακές συσκευές, όπως η «έξυπνη», ελεγχόμενη με Bluetooth, τουαλέτα Satis. Ωστόσο πέρα από το «αστείο» τέτοιων περιπτώσεων, φάνηκε πώς το θέμα μπορεί να γίνει πραγματικά σοβαρό, καθώς οι «εισβολείς» ήταν σε θέση να παραβιάσουν κλειδαριές, συστήματα παροχής ενέργειας και τα κεντρικά hubs που ελέγχουν όλες τις αυτόματες συσκευές.

Η άνοδος των smartphones έφερε μία επανάσταση στο χώρο των οικιακών αυτοματισμών, καθώς πλέον υπήρχε η δυνατότητα αξιοποίησής τους ως εργαλείων ελέγχου οικιακών συσκευών, εντός ή εκτός του σπιτιού. Συστήματα ασφαλείας ενημερώνουν τον ιδιοκτήτη του σπιτιού στο κινητό, πόρτες κλειδώνονται ή ξεκλειδώνονται εξ αποστάσεως, κάμερες προβάλλουν τις ζωντανές τους λήψεις από το εσωτερικό του σπιτιού στο κινητό του απόντος ιδιοκτήτη κ.α.

σχόλιο ID-ont: 1. Από το κατωτέρω δημοσίευμα: "Πρόκειται όμως ουσιαστικά για ένα πλήρες «φακέλωμα» των ασφαλισμένων-ασθενών, που μπορεί στο μέλλον να χρησιμοποιηθεί και με αρνητικό τρόπο, είτε από την αγορά εργασίας για τη μη πρόσληψη λόγω ασθενείας, είτε ακόμη και από ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Δεν είναι τυχαίο ότι ορισμένες χώρες της Ευρώπης ακριβώς γι' αυτό το λόγο έχουν επιλέξει να μην αξιοποιήσουν τον ηλεκτρονικό φάκελο του ασθενούς." 

2. Θυμίζουμε τη δήλωση του προηγούμενου Υπουργού Υγείας κου Σαλμά: Η Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση δεν έχει αποδώσει τα αποτελέσματα που περιμέναμε! (http://id-ont.blogspot.gr/2013/04/blog-post_673.html) 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Λένε ότι μας φακελώνουν για το καλό μας, αλλά το μόνο που έχουμε να περιμένουμε είναι το ...κακό μας. Τελικά είναι ασύλληπτη η έκταση των κοινωνικών και οικονομικών πειραμάτων που συντελούνται, μέσω της τρόϊκας, στην πλάτη αυτού του λαού !

Το σχέδιο ανατροπών της τρόικας για την Υγεία ξεδιπλώνεται σταδιακά ανεβάζοντας τον πυρετό στο ΕΣΥ και ψαλιδίζοντας τα δικαιώματα των ασθενών. Μέτρα για να παταχθούν η διαφθορά και τα φακελάκια από τα νοσοκομεία, κατακόρυφη αύξηση των ενιαίων προμηθειών για το ΕΣΥ μέσω της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας, ηλεκτρονική καταγραφή όλου του υγειονομικού υλικού που βρίσκεται στις αποθήκες μπορεί να θεωρηθούν τακτοποίηση.

Ομως το «φακέλωμα» για όλους τους ασθενείς, τις ασθένειές τους και το κόστος επιβάρυνσης στο σύστημα Υγείας είναι μερικές από τις σκληρές απαιτήσεις της τρόικας στο Νέο Μνημόνιο για την Υγεία, που θα πρέπει να δεχθεί η κυβέρνηση για να συνεχιστεί η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

σχόλιο ID-ont: Που μπορεί να οδηγήσει ο παραλογισμός με τις παρακολουθήσεις: Οι παρακολουθούντες παθαίνουν παράκρουση και βλέπουν εχθρούς παντού και οι παρακολουθούμενοι θα αρχίσουν να υπόκεινται σε αυτοέλεγχο και διαρκή ανησυχία μην τυχόν και ψάξουν κάτι "κακό" !!!

Μια νοικοκυρά από το Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης κάνει έρευνα αγοράς στο Internet για μια χύτρα για να φτιάχνει φακές στην οικογένειά της, ο συζυγός της για ένα σακίδιο. Ο γιος τους διαβάζει ειδήσεις στο Internet, όπως και εκατομμύρια άλλοι πολίτες, και φυσικά διάβασε για τη βομβιστική επίθεση στη Βοστώνη. Ο συνδυασμός αυτών των στοιχείων χτύπησε καμπανάκι στις μυστικές υπηρεσίες -που, όπως αποκάλυψε ο Σνόουντεν, παρακολουθούν τα πάντα για όλους- και έφερε στην πόρτα της νοικοκυράς την Αντιτρομοκρατική των ΗΠΑ για να κάνει έρευνες...
top