(Αναδημοσίευση με μετάφραση από: The Washington Post, “How the NSA is infiltrating private networks”, by Barton Gellman, Todd Lindeman and Ashkan Soltani, Published: Oct. 30, 2013)

Η NSA, σε συνεργασία με την Βρετανική ομόλογη της υπηρεσία, την Government Communications Headquarters (GCHQ), έχει κρυφά τοποθετήσει “παροχές στοιχείων” (taps) στα εσωτερικά δίκτυα της Yahoo και της Google, δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες του Διαδικτύου, στην συνολική διακίνηση δεδομένων στο διαδίκτυο.
 
Η λειτουργία αυτών των “παροχών”, είναι να παρακολουθούν τις πληροφορίες που ρέουν ανάμεσα στα τεράστια κέντρα δεδομένων που οι εν λόγω εταιρείες διατηρούν σε διάφορες τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο.

Σε γενικές γραμμές, η Google και η Yahoo χρησιμοποιούν ιδιόκτητες ή/και μισθωμένες γραμμές για να συγχρονίζουν μεταξύ τους τα κέντρα δεδομένων τους.
 
Το παρακάτω γραφικό δείχνει το πώς η NSA και η GCHQ, έχουν παρεισφρήσει σε αυτά τα εσωτερικά δίκτυα, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα την Google. 
Λιγότερα στοιχεία είναι γνωστά σχετικά με τα δίκτυα της Yahoo, αλλά οι πρακτικές που εφαρμόζει και εκεί η NSA πιστεύεται ότι θα είναι παρόμοιες.
Πηγή: Εκθέσεις προσωπικού (Staff reports), Google








http://waves.pirateparty.gr/content/%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%B7-nsa-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%86%CF%81%CF%8D%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CF%84%CF%85%CE%B1






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top