σχόλιο ID-ont: Άλλαξε ο μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς.

Τέλος στη μαζική συγκέντρωση και αποθήκευση τηλεφωνικών δεδομένων από την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) σκοπεύει να βάλει ο Ομπάμα. Ο αμερικανός πρόεδρος εισηγήθηκε στο Κογκρέσο το τέλος της πρακτικής αυτής, που τέθηκε σε εφαρμογή μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και η οποία ήρθε στο φως της δημοσιότητας από τον Εντουαρντ Σνόουντεν.

Παρόλα αυτά, η δυνατότητα πρόσβασης στα τηλεφωνικά αυτά δεδομένα, τα οποία θα αποθηκεύονται πλέον από ανεξάρτητη μη κυβερνητική Αρχή, θα υφίσταται όμως μόνο σε περίπτωση που τίθεται ζήτημα εθνικής ασφάλειας.

«Πρέπει να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη των κυβερνήσεων και κυρίως των απλών πολιτών» τόνισε από τη Χάγη, όπου πραγματοποιήθηκε η Σύνοδος για την Πυρηνική Ασφάλεια, ο Αμερικανός πρόεδρος. Πρόσθεσε μάλιστα ότι έχει επίγνωση πως αυτό δεν θα συμβεί από τη μία στιγμή στην άλλη.


«Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί σε μία νύχτα γιατί υπάρχει η τάση ο κόσμος να είναι επιφυλακτικός απέναντι στην κυβέρνηση και τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ», πρόσθεσε ο Ομπάμα.

Ο Λευκός Οίκος αναμένεται να προτείνει τη διατήρηση των δεδομένων όχι για διάστημα μεγαλύτερο των 18 μηνών, όπως ορίζεται άλλωστε ότι πρέπει να κάνουν οι τηλεφωνικές εταιρείες. Η αμερικανική κυβέρνηση απέρριψε τη δυνατότητα διατήρησης των στοιχείων για περισσότερο χρόνο καθώς, όπως είπε, τα πρόσφατα δεδομένα είναι πιο σημαντικά στις έρευνες από τα παλαιότερα.

Στο παρελθόν ο Ομπάμα είχε υπερασπιστεί την χρήση των δεδομένων αυτών με στόχο την προστασία των Αμερικανών πολιτών από ενδεχόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις.

http://www.kathimerini.gr/759694/article/epikairothta/kosmos/ompama-telos-epoxhs-sth-mazikh-parakoloy8hsh-politwn

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top