Προειδοποίηση εξέδωσε η εταιρία ασφαλείας του διαδικτύου, Trend Micro, προς τους χρήστες του διαδικτύου, εφιστώντας την προσοχή τους όταν μπαίνουν στα κοινωνικά δίκτυα για πληροφορίες σε σχέση με το χαμένο Boeing, καθώς χάκερς δελεάζουν τους χρήστες με δήθεν εξελίξεις, για να υποκλέψουν προσωπικά τους δεδομένα. 

Συγκεκριμένα η εταιρία δήλωσε πως το κέντρο δικτύου ερευνών και υποστήριξης TrendLabs προχώρησε σε εντοπισμό αρχείου που “μεταμορφώνεται” σε βίντεο, το οποίο όταν κάποιος το παρακολουθήσει, επιτρέπει σε χάκερς την κλοπή των προσωπικών του δεδομένων, όπως η διεύθυνση ip.

Ο εκπρόσωπος της TrendLabs, Πολ Ολιβέρια δήλωσε: «Λαμβάνοντας υπόψη το αυξημένο ενδιαφέρον σχετικά με το μοιραίο αεροσκάφος, ήταν θέμα χρόνου κάποιοι να το χρησιμοποιήσουν προς όφελός τους». Ο ίδιος στη συνέχεια καλεί να μη κάνουν οι χρήστες share στα επίμαχα βίντεο, διευκολύνοντας την απάτη και αυξάνοντας έτσι τον αριθμό των θυμάτων των χάκερ. Επιπλέον, ακόμη μία απάτη ήρθε στο φως, η οποία δελεάζει τους χρήστες του Facebook να κάνουν κλικ σε link που οδηγεί σε μια σελίδα με τίτλο: «(BREAKING NEWS) Malaysia Plane Crash into Vietnam sea MH370 Malaysia Airlines is found!». 


Με την είσοδο στην πλαστή σελίδα τους ζητείται να μοιραστούν το βίντεο και να κάνουν κλικ, ενώ στη συνέχεια καλούνται να συμπληρώσουν προσωπικά στοιχεία,  όπως η ηλικία τους.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top