σχόλιο ID-ont: Ένας αριθμός για όλες τις δουλειές; Υπάρχει κανένα πρόβλημα με αυτό; Όχι ένα, αλλά πολλά προβλήματα δημιουργούνται:
 
1. Ο κίνδυνος από μια Κάρτα που κάνει τα πάντα: http://id-ont.blogspot.gr/2011/07/blog-post_29.html
 
2. Γιατί να παιδεύομαι με πληθώρα αριθμών όταν προσπαθώ να εξυπηρετηθώ από τις Δημόσιες Υπηρεσίες; Γιατί να μην έχω έναν Ενιαίο Μοναδικό Αριθμό (ΕΜΑ) με τον οποίο θα με αναγνωρίζει κάθε Υπηρεσία, να έχω μια ταυτότητα για όλες τις χρήσεις; Απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα: http://id-ont.blogspot.gr/2011/02/blog-post_22.html
 
3. Άνθρωπος και Αριθμός: Πως διαμορφώνεται αυτή η σχέση με την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και την Κάρτα του Πολίτη; http://id-ont.blogspot.gr/2011/02/blog-post_07.html

newsit.gr: Ξεχάστε τον Αριθμό Ταυτότητας, τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου, τον ΑΜΚΑ και όποιον άλλο αριθμό χρησιμοποιεί αυτή τη στιγμή το κράτος. Έρχεται ένας νέος, ενιαίος αριθμός για κάθε κίνηση και συναλλαγή των πολιτών και δεν είναι άλλος από τον Αριθμό Δημοσιονομικής Ταυτότητας. 

Ήδη έχει συμφωνηθεί με την τρόικα και το πρόγραμμα θα “τρέξει” από το υπουργείο Οικονομικών. Ο αριθμός αυτός που για να μην υπάρξει νέα αναταραχή στις υπηρεσίες που μάλλον θα συμπίπτει με τον ΑΦΜ.

Με αυτόν θα συνδέονται τα πάντα. Εισόδημα από μισθούς, συντάξεις, ενοίκια, άλλες συναλλαγές, αλλά και οι πληρωμές με πλαστικό χρήμα ή επιταγές. Επίσης με τον ίδιο αριθμό θα είναι συνδεδεμένα τα περιουσιακά στοιχεία κάθε πολίτη.

Mε τον τρόπο αυτό οι ελεγκτικές υπηρεσίες θα μπορούν με ένα... κλικ να βλέπουν τα πάντα που αφορούν σε έναν πολίτη.

Ουσιαστικά από τον Ιούνιο οπότε αναμένεται το νέο σύστημα να είναι έτοιμο καμία υπηρεσία δημόσια ή μη δεν θα κάνει καμία συναλλαγή χωρίς τη χρήση αυτού του αριθμού. 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΙ ΛΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ

Ανώνυμος είπε...

1) Η επισημη εκκλησια δυστυχως επι Ιερωνυμου σιωπα ειναι ανυπαρκτη.
Το 1998 επι Αρχιεπισκοπου Χριστοδουλου ομως εγινε συνοδος ΚΑΙ ΤΑΧΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ
Καρτας Πολιτη- Αριθμος Δημοσιονομικης Ταυτοποιησης.


2) Διαδωστε ΠΑΝΤΟΥ,,, ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ.

ΝΑ ΣΑΜΠΟΤΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.

Ανώνυμος είπε...

http://www.zoomblog.org/2013/04/blog-post_2173.html

ΣΑΜΠΟΤΑΡΙΣΜΑ (ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ) ΚΙ ΑΡΝΗΣΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΔΕΛΦΟ ΚΑΙ ΤΟ.... ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΩΡΑ....!!!!

Δημοσίευση σχολίου

top