Χάκερς έκλεψαν τα προσωπικά στοιχεία περισσοτέρων από 600.000 πελατών της γνωστής αλυσίδας Dominos Pizza Inc στο Βέλγιο και τη Γαλλία, ανακοίνωσε η εταιρεία διανομής πίτσας. Ένας ανώνυμος χρήστης στο Twitter απείλησε μάλιστα να δημοσιεύσει τα προσωπικά δεδομένα, εκτός εάν η εταιρεία πληρώσει λύτρα σε μετρητά. 

Τα ονόματα των πελατών, οι διευθύνσεις τους, οι αριθμοί τηλεφώνων, οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου καθώς και οι κωδικοί πρόσβασης, εκλάπησαν από το online σύστημα παραγγελιών και η εταιρεία βρίσκεται σε διαδικασία αντικατάστασής του, ανέφερε ο εκπρόσωπος της αλυσίδας, Κρις Μπράντον εξηγώντας ότι δεν γνωρίζει αν οι κλεμμένοι κωδικοί ήταν κρυπτογραφημένοι. 

Με ένα tweet που απευθυνόταν σε πελάτες της εταιρείας διανομής πίτσας ένας χάκερ με την κωδική ονομασία "Rex Mundi", απείλησε να δημοσιεύει τα προσωπικά δεδομένα των πελατών στο διαδίκτυο, εκτός εάν η Dominos Pizza Inc καταβάλει το ποσό των 30.000 ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Telegraph. Πάντως ο λογαριασμός "Rex Mundi" στο Twitter αμέσως μετά το απειλητικό μήνυμα σβήστηκε. Ο εκπρόσωπος της αλυσίδας ανέφερε ότι η εταιρεία αφενός δεν είναι εξοικειωμένη με περιπτώσεις καταβολής λύτρων και αφετέρου δεν θα πληρώσει σε κανέναν το ποσό που ζητείται.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος Επικοινωνίας της εταιρείας Τιμ Μακιντάιρ είπε ότι η ηλεκτρονική πειρατεία ήταν μια «μεμονωμένη» ενέργεια που έπληξε καταστήματα του Βελγίου και της Γαλλίας που χρησιμοποιούν την επωνυμία της Dominos Pizza και όπου το online σύστημα παραγγελιών δεν λαμβάνει παραγγελίες με πιστωτική κάρτα, έτσι ώστε να μην είναι δυνατόν να κλαπούν προσωπικά οικονομικά στοιχεία των πελατών. «Αυτό δεν επηρεάζει οποιαδήποτε αγορά εκτός της Γαλλίας και του Βελγίου» είπε μέσω email ο Μακιντάιρ. 

Η Dominos Pizza Inc έχει περίπου 11.000 καταστήματα σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων 229 στη Γαλλία, 24 στο Βέλγιο και περίπου 5.000 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top