Ενόσω η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ξεκινά την επίσκεψή της στην Κίνα, ο Γερμανός επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών προειδοποίησε ότι ορισμένες επιχειρήσεις στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης αντιμετωπίζουν αυξανόμενη απειλή από τη βιομηχανική κατασκοπεία από κινεζικούς κυβερνητικούς οργανισμούς με τεράστιους πόρους.

«Πολλές γερμανικές εταιρείες είναι εύκολη λεία» είπε ο Χανς- Γκεόργκ Μάασεν επικεφαλής της BFV της γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών, μιλώντας σε κυριακάτικη εφημερίδα, αναφερόμενος στις μικρές και μεσαίες οικογενειακές επιχειρήσεις, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας.

«Είναι ενάντια σε πανίσχυρους αντιπάλους. Η κινεζική τεχνική υπηρεσία πληροφοριών από μόνη της έχει πάνω από 100.000 υπαλλήλους» είπε ο Μάασεν στην εφημερίδα Welt am Sonntag σε συνέντευξη που θα δημοσιευθεί την Κυριακή, όταν η Μέρκελ αρχίζει το έβδομο ταξίδι της στην Κίνα. Το Πεκίνο απορρίπτει στις αμερικανικές κατηγορίες ότι χρησιμοποιεί την ηλεκτρονική-διαδικτυακή κατασκοπεία για να αποκτήσει την τεχνολογία και να εκσυγχρονίσει τις στρατιωτικές δομές του.

Οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ της Γερμανίας και της Κίνας ήταν αξίας περίπου 140 δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως για τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, οι γερμανικές εξαγωγές προς την Κίνα αυξήθηκαν κατά 9,8%, σύμφωνα με τη γερμανική συνδικαλιστική οργάνωση, την GTAI.

Την καγκελάριο συνοδεύει στην Κίνα μεγάλη επιχειρηματική αντιπροσωπεία που έχει στη βαλίτσες της προσφορές που μπορεί να περιλαμβάνουν μια κοινοπραξία μεταξύ της Lufthansa και της Air China, σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Η Μέρκελ θα επισκεφθεί την πόλη του Τσενγντού την Κυριακή και θα έχει συνομιλίες με τον κινέζο πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ στο Πεκίνο τη Δευτέρα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top