Την έντονη αντίδραση των μικρομεσαίων έχει προκαλέσει η είδηση ότι ο ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ πουλά έναντι αμοιβής στοιχεία των επιχειρήσεων που βρίσκονται στη μαύρη λίστα.

«Τα προσωπικά δεδομένα των επιχειρήσεων δεν μπορεί να είναι φέιγ βολάν». Την απάντηση αυτή έδωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Νίκο Δένδια.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ τόνισε νωρίτερα, σε συνέντευξη τύπου για την ημέρα Ελληνικού Eμπορίου, ότι υπάρχει ζήτημα με το ποιος θα έχει πρόσβαση σε όλα αυτά τα στοιχεία του ΤΕΙΡΕΣΙΑ. Επίσης κατέθεσε τον προβληματισμό του για το πώς οι συστημικές τράπεζες που ελέγχουν και τον ΤΕΙΡΕΣΙΑ θα κρίνουν το αξιόχρεο των επιχειρήσεων, καθώς μόνο μία εταιρία ICAP έχει τη σχετική πιστοποίηση κι όχι οι ίδιες οι τράπεζες.

Σημειώνεται ότι οι εκπρόσωποι της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Βασίλης Κορκίδης και ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος κ. Γιώργος Καββαθάς, σε συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης, επεσήμαναν την ανάγκη για τη δημιουργία Αναπτυξιακής Τράπεζας για τις ΜμΕ. Για τον λόγο αυτό τις επόμενες μέρες αναμένεται να αποσταλεί στο υπουργό μελέτη για την αναπτυξιακή πορεία των συνεταιριστικών τραπεζών αλλά και τον ρόλο που μπορούν να αναλάβουν. Ο κ. Καββαθάς σημείωσε σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση με τον υπουργό, ότι το 80% των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων δεν έχουν καμία πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των ΜμΕ, σε Αναπτυξιακή Τράπεζα Μικρομεσαίων μπορεί να μετεξελιχθεί το ΕΤΕΑΝ σε συνεργασια με τις υγιείς συνεταιριστικές τράπεζες με κεφαλαιακή ενίσχυση των τελευταίων με τα διαθέσιμα χρήματα από το Ταμείο. Υπολογίζεται από την ΕΣΕΕ ότι αυτά τα κεφάλαια στο ΕΤΕΑΝ είναι της τάξης των 750 εκατ. ευρώ ενώ περί τα 350 εκατ. ευρώ χρειάζονται οι συνεταιριστικές για αύξηση κεφαλαίων.

Αναφορικά με το σχέδιο που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης για τα μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια, οι εκπρόσωποι των ΜμΕ δηλώνουν ότι δεν έχουν ενημερωθεί για το τι θα περιλαμβάνει, κάτι που θα γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα στις αρχές Οκτωβρίου.



Πηγή:www.reporter.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top