Εμείς κοιμόμαστε και η τύχη μας δουλεύει! Ή μάλλον ακριβέστερα δουλεύουν οι χάκερς οι οποίοι με μία ενέργεια που ονομάζεται "ratting", στέλνουν εναν ιό ο οποίος τους επιτρέπει να αποκτήσουν πρόσβαση στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή χωρίς να γίνονται αντιληπτοί.

Το αποτέλεσμα; Ευνόητο...

Όπως αποκαλύπτει η Mail on Sunday, οι χάκερς παρεμβαίνουν στις κάμερες ασφαλείας όπου κι αν είναι τοποθετημένες, "εισβάλλουν" στις webcams των υπολογιστών και προβάλλουν ζωντανά στο διαδίκτυο -χωρίς καμία άδεια- ό,τι αυτές προβάλλουν!

Σύμφωνα με έρευνα της εφημερίδας, υπάρχουν ειδικά site στο διαδίκτυο στα οποία προβάλλεται η καθημερινότητα μιας οικογένειας χωρίς να το γνωρίζει!

Οι χάκερς μπαίνουν στο σύστημα ακόμα και σε κάμερες που έχουν μπει ως συστήματα ασφαλείας ακόμα και μέσα σε σπίτια.

Οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας είδαν την περασμένη εβδομάδα τα εξής σε ζωντανή σύνδεση:
- Μωρά στην κούνια τους να κοιμούνται
- Εναν μαθητή να παίζει στο σπίτι του στον υπολογιστή στο βόρειο Λονδίνο
- Ενα άλλο αγοράκι να κοιμάται στο κρεβάτι του
- Το αποδυτήριο του ιερέα σε εκκλησία στο Σάρει
- Μια ηλικιωμένη γυναίκα να κάθεται στην πολυθρόνα της στο σαλόνι του σπιτιού της
- Δυο άνδρες σε μια κουζίνα να τρώνε

Εκτός από τις κάμερες ασφαλείας στις οποίες μπορούν να εισβάλλουν οι χάκερς, υπάρχουν και άλλες συσκευές στις οποίες μπορούν να "μπουν" με αποτέλεσματα να χάνεται κάθε έννοια ιδιωτικότητας.

Μπορούν να παρεισφρήσουν ακόμα και στις ειδικές συσκευές ενδοεπικοινωνίας για τα μωρά οι οποίες κυκλοφορούν με ενσωματωμένη κάμερα.

Μόνο στην Βρετανία η έρευνα αποκάλυψε ότι υπάρχουν ανεβασμένες στο διαδίκτυο 60.000 ώρες ζωντανής αναμετάδοσης από τις κάμερες.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top