Απορρίφθηκε από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων η αίτηση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, που ζητούσε να μειωθεί το πρόστιμό των 150.000 ευρώ που της είχε επιβληθεί το περασμένο έτος, λόγω της διαρροής απόρρητων προσωπικών φορολογικών δεδομένων του συνόλου των φορολογουμένων.

Το πρόστιμο στη ΓΓΠΣ επιβλήθηκε από την Αρχή διότι πλήθος απόρρητων προσωπικών φορολογικών δεδομένων, που αφορούν στο σύνολο των φορολογουμένων στην Ελλάδα, για τα έτη τουλάχιστον από το 2000 έως και το 2012, κατέστησαν αντικείμενο παράνομης επεξεργασίας από τρίτους, μετά από σειρά αλλεπάλληλων διαρροών.


Η διαρροή οφείλοταν στη μη ύπαρξη κατάλληλων μέτρων ασφάλειας για την αποτροπή, ανίχνευση και διερεύνηση περιστατικών παραβίασης προσωπικών δεδομένων στην υπηρεσία αυτή.

Η ΓΓΠΣ ζήτησε να της χορηγηθεί χρόνος συμμόρφωσης και να μειωθεί το πρόστιμο. Όμως, η Αρχή έκρινε ότι η ΓΓΠΣ δεν αμφισβητεί τα πραγματικά δεδομένα της διαρροής προσωπικών δεδομένων φορολογουμένων και τις παραβάσεις που της αποδίδονται και απέρριψε το αίτημα μείωσης του προστίμου.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top