Οι χάκερ έκλεψαν το εμπόρευμα: αντίγραφα τουλάχιστον πέντε ταινιών της Sony Pictures εμφανίστηκαν στο Διαδίκτυο μετά την κυβερνοεπίθεση που παρέλυσε τα υπολογιστικά συστήματα της εταιρείας. Κύριος ύποπτος για την επίθεση φέρεται να είναι η Βόρειος Κορέα, εξοργισμένη με το σενάριο της ταινίας Interview. 
 
Όπως αναφέρει το Hollywood Reporter, η ταινία Fury, η οποία έκανε πρεμιέρα στις ΗΠΑ μόλις στις 17 Οκτωβρίου, έγινε η δεύτερη δημοφιλέστερη ταινία στο Pirate Bay, μια δημοφιλή υπηρεσία ανταλλαγής πειρατικών αρχείων.

 
Στο Διαδίκτυο εμφανίστηκαν επίσης τα ακυκλοφόρητα Annie, Mr. Turner, Still Alice και To Write Love on Her Arms.

 
Η Sony χτυπήθηκε την περασμένη Δευτέρα από ομάδα χάκερ που αυτοαποκαλείται Guardians of Peace ή GOP («φύλακες της ειρήνης»). Το Σάββατο, άγνωστο πρόσωπο που δηλώνει μέλος της ομάδας έστειλε email σε δημοσιογράφους αναφέροντας ότι η διαρροή των ταινιών ήταν εσκεμμένη.

Οι χάκερ έχουν εξάλλου απειλήσει να δημοσιοποιήσουν «μυστικά» από τα στούντιο της Sony, αναφέρουν οι Los Angeles Times. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι οθόνες των υπολογιστών στο δίκτυο της εταιρείας εμφάνισαν το μήνυμα «Hacked By #GOP» πριν πέσει μαύρο.
 

 
Ο δικτυακός τόπος Re/Code ανέφερε πως η Sony και οι σύμβουλοι ασφάλειας της εταιρείας εξετάζουν το ενδεχόμενο να βρίσκεται η Βόρειος Κορέα πριν από την επίθεση. Εκπρόσωπος της Sony περιορίστηκε να δηλώσει στο Reuters πως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.
 

 
Η εισβολή συνέβη ένα μήνα πριν από την κυκλοφορία της ταινίας Interview, στην οποία δύο αμερικανοί δημοσιογράφοι (Τζέιμς Φράνκο, Σεθ Ρόγκεν) συνεργάζονται με την CIA για τη δολοφονία του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ-Ουν.


Τον Ιούνιο, η κυβέρνηση της Πιονγιάνγκ είχε στείλει επιστολή στον ΟΗΕ με την οποία καταδίκαζε την ταινία ως «απροκάλυπτη υποστήριξη της τρομοκρατίας, καθώς και πράξη πολέμου». 
 
Επίσης τον Ιούνιο, το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA είχε μεταδώσει δηλώσεις εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών, ο οποίος απειλούσε τις ΗΠΑ με «ανελέητα αντίποινα».
 

 
Μεγάλο μέρος του υπολογιστικού δικτύου της Sony παραμένει εκτός λειτουργίας την Κυριακή και πολλοί εργαζόμενοι δεν έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top