Σύμφωνα με πληροφορίες, τα έως τώρα στοιχεία δείχνουν πως ο 65χρονος ήταν αυτός που αγόρασε από τον Πειραιά τα καρτοκινητά-σκιές και μετέβαινε στις ΗΠΑ, το διάστημα κατά το οποίο γίνονταν οι υποκλοπές με στόχο τον τότε πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή και μέλη της κυβέρνησής του.

Ένταλμα σύλληψης για τον αμερικανό πρώην υπάλληλο της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, William B., που σύμφωνα με την έως τώρα έρευνα των δικαστικών Αρχών είναι ο πρωταγωνιστής στο μεγάλο σκάνδαλο υποκλοπών τηλεφωνημάτων τόσο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή όσο και μελών της κυβέρνησής του, εξέδωσε σήμερα Δευτέρα ο αρμόδιος ανακριτής Δημήτρης Φούκας.

Από τα στοιχεία που έχουν έως τώρα συγκεντρωθεί προκύπτει, σύμφωνα με πληροφορίες, πως ο 65χρονος ήταν αυτός που αγόρασε από τον Πειραιά τα καρτοκινητά-σκιές, και πως πηγαινοερχόταν στις ΗΠΑ το επίμαχο διάστημα που γίνονταν οι υποκλοπές, δηλαδή έως τον Μάρτιο του 2005.
 
Το καλοκαίρι, ο δικηγόρος του είχε έρθει σε επαφή με τον κ. Φούκα προκειμένου να τον ενημερώσει ότι ο πελάτης του πρόκειται να προσέλθει και να συνεργαστεί με την ανάκριση, δίνοντας ενδεχομένως χρήσιμες πληροφορίες. Ωστόσο, αυτό δεν έγινε.

Έκτοτε, ο ανακριτής συγκέντρωσε και άλλα στοιχεία, τα οποία οδήγησαν στον εντοπισμό κτηρίου στα Νότια Προάστια όπου είχε τοποθετηθεί κεραία από τους δράστες των υποκλοπών, και προφανώς ήταν το «στρατηγείο» τους.

Στο ίδιο σημείο μάλιστα φαίνεται να λειτουργούσε στο παρελθόν και δεύτερη κεραία, η οποία ήταν (όπως εκτιμάται) κεραία υποδοχής πληροφοριών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top