σχόλιο ID-ont: Την Κυριακή 28/6/2015, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, η Εστία Πατερικών Μελετών, υπό την αιγίδα της Ι.Μ. Πειραιώς διοργάνωσε μια Ημερίδα με τίτλο: "Κοινωνία χωρίς Μετρητά: Προοπτική ή Εφιάλτης;" Το επίκαιρο του θέματος (προς το τέλος της ημερίδας ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση οι κεφαλαιακοί περιορισμοί (capital controls)) αποτελεί έναν επιπρόσθετο λόγο που όλοι πρέπει να δουν τις εισηγήσεις των εισηγητών. Η Ημερίδα δεν πραγματεύτηκε ένα θέμα που "θα γίνει", αλλά ένα θέμα που άρχισε να γίνεται!

1. Έναρξη - Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ Σεραφείμ




2. Εισαγωγή - π.Σαράντης Σαράντος




3. Χαιρετισμός ΙΝΚΑ - κ. Άγγελος Πιλάτης





4. Χαιρετισμός Ενωμένης Ρωμιοσύνης και 25 συνεργαζομένων Σωματείων Θεσσαλονίκης - κ. Καλιντέρης Νικόδημος




5. 1η ομιλία: Πανοσ. Αρχ/της Αθανάσιος Αναστασίου. Προηγούμενος Ι.Μ. Μεγάλου Μετεώρου, Αγίων Μετεώρων : "Η μετάβαση στην αχρήματη κοινωνία ως απειλή της θεοσδότου ελευθερίας και ιδιοπροσωπίας μας"




6. 2η ομιλία: κ. Νότης Μαριάς, Καθηγητής Θεσμών της Ε.Ε. - Πανεπιστημίου Κρήτης, Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής: "Αριθμοποίηση του Προσώπου και Ευρωπαϊκή Ένωση"




7. 3η ομιλία: κ. Στάθης Αδαμόπουλος, Οικονομολόγος Εκπαιδευτικός, Msc στη Χρηματοοικονομική: "Η νέα τεχνολογία θέλει να αλλάξει τον τρόπο που πληρώνουμε για το καθετί, αλλά με ποιό κόστος; Επιπτώσεις της αχρήματης κοινωνίας στο άτομο, στην κοινωνία, στη δημοκρατία"




8. 4η ομιλία: κ. Δημήτρης Χιωτακάκος, Διδάκτωρ Ηλεκτρονικής και Τηλεπικοινωνιών του Manchester University, U.K., Σύμβουλος Ανάπτυξης Αγορών : "Διμερής Προβληματισμός, Τεχνολογική και Προσχηματική Κατάχρηση"

 


9. 5η ομιλία: κ.Αριστοτέλης Κατράνης, Δικηγόρος Μ.Δ. Αθηνών: "Απαγόρευση χρήσης των μετρητών χρημάτων: Οι νομικές πτυχές μιας μεγάλης απειλής για τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα"

 


10. Ερωτήσεις - Απαντήσεις

 

Διοργάνωση: ΕΣΤΙΑ ΠΑΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΣΑ ΕΠΕΣΕΣ. ΒΟΥΛΩΜΕΝΟ ΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Δημοσίευση σχολίου

top