σχόλιο ID-ont: Δείτε κι ένα ρεπορτάζ Καναδικού Καναλιού σχετικά την υποκλοπή, με τη χρήση κινητού τηλεφώνου, RFID Τραπεζικής Κάρτας: http://id-ont.blogspot.gr/2013/05/video-cbc-news-canada-smartphone-rfid.html

Η υιοθέτηση της τεχνολογίας chip-and-PIN για τις κάρτες πληρωμής έχει αρχίσει να συμβαίνει στη Βόρεια Αμερική, στο όνομα της βελτίωσης της ασφάλειας για τους καταναλωτές, τους εμπόρους και τους ίδιους τους εκδότες καρτών. Δυστυχώς, αυτό αναγκάζει και τους κακούς να καινοτομήσουν, όπως αποδεικνύεται από ένα νέο είδος ΑΤΜ “shimmer” που βρέθηκε στο Μεξικό.

Η λάμψη (shimmer) είναι ένα είδος για την απόσπαση χρημάτων, το οποίο λειτουργεί ως ένα ενδιάμεσο κομμάτι που βρίσκεται μεταξύ του τσιπ της κάρτας και του τσιπ του αναγνώστη στο ΑΤΜ – καταγράφοντας τα δεδομένων του τσιπ καθώς διαβάζεται από το ΑΤΜ.

«Αρχίζουμε να βλέπουμε “παγιδευτές καρτών” να αναδύονται ξανά, διότι η φυσική κάρτα έχει γίνει τώρα πιο πολύτιμο», είπε Ricardo Villadiego, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Easy Solutions. “Βλέπουμε, επίσης, εγκληματίες που χρησιμοποιούν άλλες πιο εξελιγμένες τεχνικές στην απόσπαση χρημάτων αλλά και σε άλλες απάτες, πέρα από την απάτη με τις chip-and-PIN κάρτες.”

Ορισμένες από αυτές περιλαμβάνουν νέους αναγνώστες, εξοπλισμένους με μια μονάδα GSM, η οποία στέλνει κρυπτογραφημένα δεδομένα καρτών μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας. Χρησιμοποιούν τις μικροσκοπικές κάμερες που είναι εγκατεστημένες πάνω από τα πληκτρολόγια των ΑΤΜ ή κάπου μέσα στο λόμπι της τράπεζας για να αποκτήσουν τους κωδικούς PIN. Ακόμη, χρησιμοποιούν ψεύτικα αριθμητικά πληκτρολόγια, τα οποία μπορούν να αγοράσουν για λιγότερο από $ 120 δολάρια στη μαύρη αγορά. Αυτά αποκτούν αυτόματα τον κωδικό PIN χωρίς καμία προσπάθεια από την πλευρά του εγκληματία.

Και η απάτη δεν σταματά εκεί: Οι εγκληματίες τώρα πια χρησιμοποιούν και SMS για να πάρουν χρήματα από τα ΑΤΜs σε μεγάλες ποσότητες μέσω κακόβουλων προγραμμάτων, ενώ παράλληλα στα εστιατόρια,οι εγκληματίες χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά εργαλεία συγκόλλησης για να αντικαταστήσουν το τσιπ της κάρτας με μία τηλεφωνική κάρτα SIM, ενώ ο σερβιτόρος προχωρά με την πληρωμή σας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top