Μια δημοσίευση της Moscow Times αποκαλύπτει ότι δικηγόροι από την Bubnov and Partners που εδρεύει στη ρωσική πρωτεύουσα υπέβαλαν καταγγελία στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα υποστηρίζοντας ότι το λειτουργικό σύστημα (Windows 10) χρησιμοποιείται για τη συλλογή πληροφοριών, παραβιάζοντας έτσι νόμους του κράτους.

Πληροφορίες, όπως οι κωδικοί πρόσβασης, η τοποθεσία, δακτυλογραφημένα μηνύματα, και το ιστορικό του browser συλλέγονται, όπως ισχυρίζονται οι δικηγόροι, και αυτό παραβιάζει τους νόμους της Ρωσίας.

Επιπλέον, η ίδια πηγή αναφέρει ότι αναπληρωτής της Duma Vadim Solovyov κατήγγειλε, επίσης, στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα την ίδια ακριβώς συμπεριφορά πριν από μία εβδομάδα, υποστηρίζοντας ότι η Microsoft παραβιάζει τη ρωσική νομοθεσία συγκεντρώνοντας δεδομένα με το νέο λειτουργικό σύστημα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να κατασκοπεύει τους χρήστες. Σύμφωνα με την καταγγελία θα πρέπει να επιβληθεί πρόστιμο στην εταιρεία και το λειτουργικό θα πρέπει να απαγορευτεί άμεσα από τη χώρα.

Η Microsoft δεν έχει σχολιάσει ακόμη αυτές τις κατηγορίες, αλλά η εταιρεία έχει ήδη εξηγήσει στο παρελθόν ότι όλα αυτά τα χαρακτηριστικά συλλογής δεδομένων μπορούν να απενεργοποιηθούν εάν οι χρήστες το θέλουν.

Όπως όμως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενη δημοσίευση, ακόμα και αν απενεργοποιήσετε τα εν λόγω χαρακτηριστικά η Microsoft συνεχίζει να συλλέγει πληροφορίες στο παρασκήνιο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top