Χιλιάδες οι πελάτες-θύματα της data breach στην Lloyds Bank Premier: Πάνω από 10.000 λογαριασμοί της Lloyds Bank Premier  βρίσκονται σε κίνδυνο ενδεχόμενης κλοπής ταυτότητας και προσωπικών δεδομένων που εκλάπησαν από hackers.

Τα δεδομένα εξαφανίστηκαν από μια συσκεύη αποθήκευσης ενός ασφαλιστή της Royal Sun Alliance (RSA). Η παραβίαση αυτή επηρεάζει όσους έκαναν έκαναν αίτηση ανάμεσα στα έτη 2006 και 2012, σύμφωνα με το Daily Telegraph.

Σε μια σύντομη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της την περασμένη εβδομάδα, η RSA ζήτησε συγγνώμη, υποστηρίζοντας ότι έχει ενημερώσει τις ρυθμιστικές αρχές και βρίσκονταν σε διαδικασία επικοινωνίας με τους πελάτες που επλήγησαν.

«Δυστυχώς, μια συσκευή αποθήκευσης δεδομένων αναφέρθηκε ως κλεμμένη σε ένα από τα κέντρα δεδομένων μας,” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο ασφαλιστής προσθέτει πως αυτό «δεν έπρεπε ποτέ να συμβεί», και αποκαλύπτει πως η κλεμμένη συσκευή αποθήκευσης περιείχε ονόματα και διευθύνσεις, τραπεζικούς λογαριασμούς και λοιπά στοιχεία ταξινόμησης.

Νέα έκθεση από την Gemalto, την περασμένη εβδομάδα ισχυρίστηκε πως το Ηνωμένο Βασίλειο έχει αντιμετωπίσει τόσες παραβιάσεις δεδομένων μέσα στο πρώτο μισό του έτους, όσες σε καμία άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπήρξαν 36 αναφορές κατά το πρώτο μισό του 2015 ενώ η αμέσως επόμενη χώρα στην σειρά, η Γερμανία υπέστη μόλις 8 και 6 στην Ολλανδία!

Ωστόσο, παρά τα υψηλά ποσοστά, μόλις 8,3 εκατομμύρια εγγραφές εκτέθηκαν σε αυτές τις παραβιάσεις – μόνο το 3,4% του παγκόσμιου συνόλου. Συγκριτικά, οι ΗΠΑ αντιπροσώπευαν το 49% του συνόλου των εγγραφών σε κίνδυνο σε παγκόσμιο επίπεδο.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top