Τους πήραν στο ψιλό;


Με την κυβέρνηση να θέλει να επιβάλει -αν όχι σε όλες- στις περισσότερες συναλλαγές τη χρήση πλαστικού χρήματος, ο σκιτσογράφος της Καθημερινής Ανδρέας Πετρουλάκης, παρουσιάζει με τον δικό του τρόπο το πως θα λειτουργούν στο μέλλον και οι παπατζήδες του δρόμου.

Ετσι λοιπόν ενώ ο παπατζής θα κάνει το παιχνίδι με τα τραπουλόχαρτα ο περαστικός θα στοιχηματίζει και παράλληλα θα χρησιμοποιεί τη χρεωστική του κάρτα προκειμένου να πληρώσει. 



Με κάρτα αντί για κέρματα θα γίνονται πλέον και οι ευχές στα συντριβάνια!

Η γνώριμη, ρομαντική εικόνα των ανθρώπων που πετάνε ένα νόμισμα στο συντριβάνι και κάνουν μια ευχή, πρόκειται να περάσει οριστικά στο παρελθόν, καθώς το νέο πολυνομοσχέδιο απαιτεί και εδώ χρήση του πλαστικού χρήματος.

Ήδη τα πρώτα τερματικά, έχουν εγκατασταθεί δίπλα στα μεγαλύτερα συντριβάνια ευχών της χώρας, περιμένοντας τυς ρομαντικούς. Μόνο που εκείνοι πλέον, αντί για κέρμα, θα πετάνε το ισοδύναμο για την πραγματοποίηση της ευχής τους: Την απόδειξη πληρωμής.
Η απόφαση για την αλλαγή του τρόπου ενίσχυσης των ευχών, ελήφθη στα πλαίσια της γενικότερης προσπάθειας της κυβέρνησης να ενθαρρύνει τη χρήση κάρτας σε όλες τις συναλλαγές των πολιτών, με απώτερο σκοπό την πλήρη κατάργηση των κερμάτων και των χαρτονομισμάτων.

«Επιτέλους θα δοθεί ένα τέλος στις εικόνες των επαγγελματιών με τους πάκους χαρτονομισμάτων στην τσέπη, που συνήθως ήταν δεμένα με λαστιχάκι και πρόσβαλαν βάναυσα την αισθητική μας, κάνοντας ζημιά στη διεθνή εικόνα της χώρας», τόνισαν πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Μάλιστα, η καμπάνια περιλαμβάνει και ένα νέο διαφημιστικό spot, όπου τουρίστες και ερωτευμένοι (οι δύο βασικές ομάδες πληθυσμού που ρίχνουν κέρματα σε συντριβάνια), ενθαρρύνονται να χρησιμοποιούν κάρτα με το σλόγκαν «Εδώ πίστεψες ότι η ευχή σου θα πραγματοποιηθεί, δεν θα μάθεις πώς να χρησιμοποιείς κάρτα»;

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)



1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και τα παιδάκια με τα κάλαντα μην ξεχάσουν οι κυβερνώντες μας.... Να τους δώσουν και σ' αυτά pos να τα πληρώνουμε με κάρτα!!!!!!!
Μπορεί να παραγράφονται αδικήματα τύπου λίστας Λγκάρντ, αλλά η κυβέρνηση θεωρεί σωστό να κυνηγάει τη φοροδιαφυγή στους μικρούς. Αυτό γιατί απλά σε αυτούς μπορεί. Ενώ στους μεγάλους όχι. Ο θεός να βάλει το χέρι του!!!!

Δημοσίευση σχολίου

top