Οι οργανωμένοι της ΑΕΚ εξέφρασαν μέσω ανακοίνωσης την αντίθεσή τους για την κάρτα φιλάθλου, υπογραμμίζοντας πως ως ένδειξη διαμαρτυρίας θα μείνουν έξω από το ΟΑΚΑ στον αγώνα της Ενωσης με την Κράσνι για το Eurocup.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«ΤΩΡΑ κάρτα φιλάθλου ΑΥΡΙΟ κάρτα πολίτη, ΞΥΠΝΑ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΟΥ !

Το περασμένο καλοκαίρι ψηφίσθηκε και τέθηκε σε ισχύ ακόμα ένας αθλητικός νόμος. Μεταξύ άλλων θεσπίστηκε από 1.1.2016 και η υποχρεωτική κατοχή της «Κάρτας Φιλάθλου» για όποιον επιθυμεί να παρακολουθήσει αγώνα/ες επαγγελματικών πρωταθλημάτων.

Μάλιστα αποτελεί και προαπαιτούμενο η κατοχή και επίδειξή της όχι μόνο για την προμήθεια ΕΝΟΣ και για ΜΙΑ μόνο φορά μεμονωμένου εισιτηρίου αλλά από 1.1.2016 και ο προκάτοχος κάρτας διαρκείας ουσιαστικά «χάνει» τη θέση του αν δεν συμμορφωθεί με τη διάταξη αυτή και δεν εκδώσει τέτοια κάρτα!!

Για την έκδοσή της απαιτείται η καταβολή του ποσού των 2 ευρώ η προσκομιδή της ταυτότητας, του ΑΜΚΑ, και φωτογραφία τύπου διαβατηρίου !!

Τα εν λόγω στοιχεία υποχρεούται η κάθε επαγγελματική ομάδα (ΠΑΕ,ΚΑΕ,ΤΑΑ) με δική της επιμέλεια (και δικούς της υπαλλήλους) να τα συλλέγει και να τα καταχωρεί σε βάση δεδομένων(!!) η οποία θα καταλήγει σε ευρύτερη βάση δεδομένων(!!!!) η οποία με τη σειρά της θα είναι διαθέσιμη στον «άγνωστο μέχρι στιγμής» διαχειριστή της αλλά σίγουρα (βλ. τη σχετική Υπ.Απόφαση) στη Δ.Ο.Υ.(!!!!!!!!!!)

Πολύ απλά αν πάει κάποιος στο γήπεδο και έχει ένα χρέος στο Δημόσιο το ειδικό τσιπάκι που θα έχει η εν λόγω κάρτα και θα ενημερώνει αυτόματα τη ΔΟΥ είναι σίγουρο πως θα του δημιουργήσει άλλα-άσχετα με τον αγώνα που πήγε να δει-προβλήματα..!!!

Εύλογα γεννιούνται ερωτήματα και ενστάσεις για την συνταγματικότητα αυτού του μέτρου...

1.Σε όλη αυτή την συλλογή τόσων προσωπικων δεδομένων,ΠΟΙΟΣ θα είναι ο διαχειριστής αυτής της Υπερ-βάσης δεδομένων και για ΠΟΣΟ χρονικό διάστημα?

2.Ποια λογική έχει η σύνδεση ενός φιλάθλου με το ΑΜΚΑ και φυσικά η σύνδεση του ΑΜΚΑ με την Δ.Ο.Υ ?? !!!!!!!

3.Τι θα γίνει με αυτούς που ΔΕΝ έχουν ΑΜΚΑ πχ. κάτοικοι εξωτερικού?Αυτοί δεν θα θεωρούνται φίλαθλοι και δεν θα μπορούν να παρακολουθήσουν αγώνες?

4.Για ποιο λόγο παύουμε να θεωρούμαστε φίλαθλοι και ΜΟΝΟ με την έκδοση αυτής της κάρτας επανακτούμε αυτήν την ιδιότητα που ΕΛΕΥΘΕΡΑ και δημοκρατικά έχουμε ΟΛΟΙ οι Ελληνες πολίτες από την ημέρα που γεννιούμαστε?

5.Αν άνετα και όμορφα περάσει αυτή η κάρτα μήπως μετά το ίδιο άνετα κ όμορφα έρθει και περάσει και η κάρτα πολίτη με δεκάδες άλλες στερήσεις ελευθερίας και προσωπικών δεδομένων?

Το πρώτο που σκέφτεται κανείς είναι ότι το μέτρο φτιάχτηκε για να χτυπήσει τη βία στα γήπεδα!! Είναι φρόνιμο όμως να υπενθυμιστεί πως στον ίδιο αθλητικό νόμο (ν.2725/1999) υπάρχουν ειδικές αυστηρότατες διατάξεις για τη βία στα γήπεδα και πως δυνάμει αυτών των διατάξεων έχουν καταδικαστεί και φυλακιστεί δεκάδες φίλαθλοι και πολλοί περισσότεροι εκτίουν παρεπόμενες ποινές παραμένοντας στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους κατά την ώρα του αγώνα της ομάδας τους.Αρα δεν τίθεται καν θέμα καταπολέμησης της βίας με την εν λόγω κάρτα.

Για ΟΛΑ αυτά λοιπόν η ORIGINAL 21 ανακοινώνει πως όπως και στο ματς με τον πάοκ, ΔΕΝ θα προμηθευτεί εισιτήρια για σήμερα, ΔΕΝ θα βρεθεί στις αγαπημένες μας κερκίδες στην επιστροφή της Βασίλισσας στους ευρωπαικούς αγώνες και θα συγκεντρωθεί ΕΞΩ από το κλειστό του οακα (πλευρά ηλεκτρικού).

Είμαστε σίγουροι πως η νίκη εντός παρκέ θα μας γλυκάνει κάπως την απουσία μας..'...Μοναδική βασίλισσα,σε όλη την Ευρώπη...'».


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top