Υπέρ της δημιουργίας ενός Ενιαίου Χώρου Πληρωμών τάχθηκε ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 6/10/2015, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να «ανοίξει τον δρόμο» για ασφαλείς και αποτελεσματικές διασυνοριακές πληρωμές, τόσο από πολίτες όσο και από επιχειρήσεις.

Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής συνεχάρη τον εισηγητή κ. Tajani για την σχετική Έκθεση δημιουργίας ενός Ενιαίου Χώρου Πληρωμών, «μέσα στον οποίο οι πολίτες και οι επιχειρήσεις μπορούν να κάνουν διασυνοριακές πληρωμές, με την ίδια ευκολία, ασφάλεια και αποτελεσματικότητα που μπορούν και στο εσωτερικό των χωρών τους, πληρώνοντας τα ίδια τέλη».

Κλείνοντας την παρέμβασή του ο Νότης Μαριάς επισήμανε «ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν δικαιούται να αποκλείσει από την ενιαία αγορά τους ηλικιωμένους, αλλά και άλλες μερίδες καταναλωτών, επιβάλλοντας την υποχρεωτική χρήση καρτών και οδηγώντας έτσι στη «αχρήματη» κοινωνία».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top