Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε αυτά που λέμε και καταγγέλλουμε εδώ και χρόνια, σε ότι αφορά το όνειρο της κάθε εξουσίας να αποκτήσει τις δυνατότητες του "Μεγάλου Αδελφού".

Στα πλαίσια της νέας αυτής "τάξης πραγμάτων" και η δική μας κυβέρνηση, ως γνήσιος συνεχιστής των προηγουμένων φαίνεται ότι επιταχύνει τις εφαρμογές εκείνες που θα διευκολύνουν τα επιτελεία της Ευρώπης και της Αμερικής να παρακολουθούν και να ελέγχουν όλα όσα κάνει στην δημόσια και προσωπική του ζωή ο κάτοικος αυτής της "αποκίας".

Αυτή τη φορά η εντολή ήρθε απ΄ευθείας απο τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ και έτσι κατά τα φαινόμενα οι Έλληνες πολίτες εκτός απο όλα τα άλλα θα πληρώσουν και καμιά εκατοστή εκατομμύρια προκειμένου να αποκτήσουν μοντέρνες και προ πάντων ...αποτελεσματικές ηλεκτρονικές χειροπέδες.

Χωρίς άλλα σχόλια (προς το παρόν) αναδημοσιεύουμε την "είδηση" απο την "Καθημερινή":


Νέα δελτία ταυτότητας υπό την πίεση ΗΠΑ, Ε.Ε.

Σε πρωτοβουλίες για την αντικατάσταση των υφισταμένων ταυτοτήτων με νέα δελτία, που θα είναι δύσκολο να παραχαραχτούν, υποχρεώνεται η ελληνική κυβέρνηση, υπό την απειλή επαναφοράς της βίζας για Ελληνες ταξιδιώτες στις ΗΠΑ. Αξιωματούχοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διευκρίνισαν χθες ότι έχει ήδη συγκροτηθεί επιτροπή, η οποία επεξεργάζεται πρόταση για τα τεχνικά χαρακτηριστικά των νέας γενιάς ταυτοτήτων.


Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο τα νέα δελτία ταυτότητας να περιλαμβάνουν, εκτός από δακτυλικό αποτύπωμα, και πρόσθετα βιομετρικά στοιχεία, όπως το «αποτύπωμα» της ίριδας του κατόχου. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, η επιτροπή συγκροτήθηκε πριν από έναν μήνα και συμμετέχουν σ’ αυτήν, μεταξύ άλλων, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Διαβατηρίων της ΕΛ.ΑΣ.

Στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι πρωτοβουλίες για την αντικατάσταση των υφισταμένων ταυτοτήτων με νέα δελτία αποτελούν συμβατική υποχρέωση της Ελλάδας απέναντι σε Ε.Ε. και ΗΠΑ. Προσέθεσε ότι ο εκσυγχρονισμός των ταυτοτήτων προωθείται υπό την πίεση της επικείμενης αξιολόγησης του προγράμματος Visa Waiver, για τη μη θεώρηση διαβατηρίων των Ελλήνων που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ για τουριστικούς ή επαγγελματικούς λόγους. Η αξιολόγηση του προγράμματος πρόκειται να ξεκινήσει το επόμενο δεκαήμερο, ενώ η επιτροπή θα καταθέσει την πρότασή της στα τέλη Ιανουαρίου.

Μικροτσίπ
Στα νέας γενιάς δημόσια έγγραφα προωθείται η τοποθέτηση μικροτσίπ με βιομετρικά στοιχεία του κατόχου, ενώ γίνεται προσπάθεια να προϋπολογιστεί το κόστος αντικατάστασης των παλαιών ταυτοτήτων με νέες.

Εκτιμάται ότι πρόκειται να ξεπεράσει τα 80 εκατ. ευρώ.

Το θέμα εκσυγχρονισμού των δελτίων ταυτότητας φέρεται να έθεσε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τα αρμόδια μέλη της κυβέρνησης ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα. Σύμφωνα με μια εκδοχή, οι πιέσεις προς την Ελλάδα για το συγκεκριμένο ζήτημα εντάθηκαν μετά και τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, καθώς υπάρχουν φόβοι ή και ενδείξεις ότι τα υφιστάμενα δελτία ταυτότητας πλαστογραφούνται και εν συνεχεία χρησιμοποιούνται για την έκδοση «γνήσιων» διαβατηρίων από τη Διεύθυνση Διαβατηρίων της ΕΛ.ΑΣ.

http://www.kathimerini.gr/841309/article/epikairothta/ellada/nea-deltia-taytothtas-ypo-thn-piesh-hpa-ee

6 σχόλια:

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είπε...

Αυτά που γράφει η "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ" είναι τουλάχιστον γελοιότητες, στις ΗΠΑ ταξίδευε ο Έλληνας πολίτης μόνο με το διαβατήριο του και χωρίς βίζα, όμως το διαβατήριο περιέχει RFID chip καθώς και βιομετρικά χαρακτηριστικά του κατόχου του, όπως βιομετρική φωτογραφία και δαχτυλικά αποτυπώματα. Το διαβατήριο είναι ταξιδιωτικό έγγραφο έχει ισχύ από ένα μέχρι πέντε χρόνια και μετά λήγει, ενώ η ταυτότητα είναι το δημόσιο έγγραφο για ταυτοποίηση του κατόχου του ώστε να εξυπηρετηθεί σε δημόσιες υπηρεσίες και ιδιωτικές επιχειρήσεις (τράπεζες κλπ). Η προπαγάνδα τους για να φανεί φυσιολογική η μετάβαση στις βιομετρικές ταυτότητες και ιδιαίτερα με πρόσχημα την βίζα για τις ΗΠΑ δείχνει ότι απευθύνεται σε ένα λαό πρόβατα - μας θεωρούν αγράμματους και ηλίθιους για να διαδίδουν όλη αυτή την ανωμαλία, δεν πρόκειται να δεχτούμε αυτή την ταυτότητα γιατί δεν έχουμε σκοπό να ταξιδέψουμε στις ΗΠΑ, ότι αφορά την Ε.Ε. ισχύει ακόμα η συνθήκη Σένγκεν.

Ανώνυμος είπε...

Η ηλεκτρονική ταυτότητα διαθέτει συχνότητες RF-ID. Δηλαδή, Radio Frequency Identification, που σημαίνει ταυτοποίηση με ραδιοσυχνήτες. Είναι ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙ ΦΑΚΕΛΩΜΑ που θα μας παρακολουθεί σε αληθινό χρόνο όλο το 24ωρο, την ΑΚΡΙΒΗ τοποθεσία μας με λίγα λόγια. Αυτό θέλουμε; Να ξέρουν που πήγαμε, ποιά ώρα, τι κάναμε εκεί, τι ώρα γυρίσαμε, που συχνάζουμε, ποιές μέρες συχνάζουμε εκεί, μέχρι τι ώρα μένουμε στο μαγαζί/μέρος, ποιά διαδρομή χρησιμοποιούμε για να πάμε στην εργασία μας, ποιά μέρα δεν πήγαμε στην εργασία, τι ώρες, πότε πάμε στο εξοχικό/χωριό μας, για πόσο καιρό, που πηγαίνουμε διακοπές, σε ποιό μαγαζί των διακοπών, κλπ. Το τσιπάκι που έχει αυτή η κάρτα είναι πομπός και παραβιάζεται πάρα πολύ εύκολα με συσκευές χακαρίσματος απο τα μόλις 10 μέτρα απόστασης. Και με φορητό υπολογιστή μπορεί να γίνει αυτό επίσης. Όσοι γνωρίζετε, έχετε δει το ηλεκτρονικό παιχνίδι WATCH DOGS; Έτσι θα παραβιάζεται η κάρτα αυτή. Μάλιστα, η η ίδια η CIA έχει πέσει θύμα παραβίασης/αλλοίωσης δεδομένων, και θα μπορεί αυτή η κάρτα να προστατευτεί; Ελάτε τώρα! Απ'αυτό μόνο οι νομοταγείς πολίτες θα θίγονται. Στην Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ο κόσμος και η κυβέρνησή τους το πήρε πίσω αυτό το μέτρο. Έπιβάλλεται να αντιδράσουμε εναντίον αυτού μέτρου! Είναι κοινή λογική. Η επιλογή είναι δικιά μας. Σε αυτόν τον κόσμο θέλουμε να ζήσουμε απο'δώ και πέρα εμείς και τα παιδιά μας; Εγώ πάντως όχι.

Ανώνυμος είπε...

Και επειδή το είπε η Αμερική πάει να πει πως πρέπει να το κάνουμε; Δηλαδή, αν αύριο μας που να πηδήξουμε απ'το μπαλκόνι, θα το κάνουμε; Ενημερώστε κόσμο, το ΙΝ.ΚΑ. (Ινστιτούτο Καταναλωτών) και ενορίες και ξεσηκωθείτε. Αυτές οι ταυτότητες είναι η κάρτα του πολίτη με άλλη ονομασία.

Ανώνυμος είπε...

Θα πρέπει οι Έλληνες να πιέσουν την Εκκλησία για να το αποτρέψει αυτό.

Ανώνυμος είπε...

δεν θα προλαβουν να στις δωσουν ειπε ο Αγιος Πα'ι'σιος,θα γινει πολεμος,ας κανουν οτι θελουν... θελουν δεν θέλουν οι προφητείες θα βγουν...

Ανώνυμος είπε...

Νομικά μπορεί ο κάθε πολίτης να αρνηθεί την υποχρεωτική αλλαγή της αστυνομικής του ταυτότητας;

Δημοσίευση σχολίου

top