Ενώ πολλά smartphones σήμερα έχουν αναγνώριση δαχτυλικών αποτυπωμάτων, οι άνθρωποι θα πρέπει να είναι προσεχτικοί με αυτό ειδικά όταν η ασφάλεια είναι σημαντική. Κάποιοι λόγοι είναι οι παρακάτω:

1. Τα δαχτυλικά σας αποτυπώματα είναι πάνω σε όλο το κινητό σας πιθανόν. Με τα χέρια σας δεν το κρατάτε; Πόσο δύσκολο θα ήταν για τους εγκληματίες να κλέψουν το κινητό σας να πάρουν τα δαχτυλικά σας αποτυπώματα και να το ξεκλειδώσουν; Ο μέσος κλέφτης στο δρόμο φυσικά δεν θα το κάνει αυτό αλλά αν κάποιος θέλει τα δεδομένα που βρίσκονται στο κινητό σας παραμένει μια πιθανότητα αυτή! Θυμηθείτε πήρε μόνο μια μέρα στους hackers να νικήσουν το fingerprint authentication του iPhone που υποτίθεται ήταν ισχυρό!

 
2. Ο χειμώνας! Δεν βαριέστε να βγάζετε τα γάντια σας για να ξεκλειδώσετε το κινητό σας;

 
3. Δεν είναι μυστικό ότι υπάρχει πανίσχυρο κακόβουλο λογισμικό που έχει σχεδιαστεί για να μολύνει τα smartphones! Τι θα συμβεί αν κάπως το κινητό σας μολυνθεί και το κακόβουλο λογισμικό πάρει και τα δαχτυλικά σας αποτυπώματα; Δεν θα είστε σε θέση να τα επαναφέρετε ποτέ! Θεωρητικά είναι αδύνατο ένα κακόβουλο λογισμικό να λόγω του τρόπου που η αναγνώριση δαχτυλικών αποτυπωμάτων. Και αυτό ισχύει για κάποια μοντέλα αλλά είστε σίγουροι για όλα;

4. Αν κάτι πάει στραβά οι συνέπειες είναι πολύ σοβαρές! Τα δαχτυλικά σου αποτυπώματα είναι τα ίδια μια ζωή. Αν κάποιος εγκληματίας τα αποκτήσει θα είναι επίσης σε θέση να αποκτήσει κι άλλες πληροφορίες για εσάς. Θα μπορούσατε να είστε σε κίνδυνο για κλοπή ταυτότητας όλη σας τη ζωή ακόμα και να κατηγορηθείτε για κάποιο έγκλημα που δεν έχετε κάνει ακόμα κι αν αυτό σας φαίνεται σενάριο επιστημονικής φαντασίας!
 
 
5. Εμπιστεύεστε την κυβέρνηση σας ότι δεν θα απαιτήσει να προστεθούν back doors στα κινητά με σκοπό να συλλέξει τα δαχτυλικά αποτυπώματα;
 
6. Τι θα συμβεί αν για οποιοδήποτε λόγο χρειαστείτε κάποιον άλλον να ξεκλειδώσει το κινητό σας; Αν χρησιμοποιείται αναγνώριση δαχτυλικών αποτυπωμάτων σιγουρευτείτε ότι το κινητό σας μπορεί να ξεκλειδωθεί και με κωδικό ( χρησιμεύει και για το χειμώνα επίσης!

 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top