Χάκαραν το email επιχειρηματία που έχει την έδρα της εταιρείας του στη Λεμεσό και κατάφεραν να αποσπάσουν ποσό που ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ – Οι τρεις τελευταίες εντολές κίνησαν τις υποψίες και αποκάλυψαν την απάτη  – Διερευνά το ΤΑΕ Λεμεσού

Σύμφωνα με την καταγγελία που διερευνούν οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού, το email επιχειρηματία –Ευρωπαίου πολίτη- που έχει την έδρα της εταιρεία του στη Λεμεσό, παραβιάστηκε από άγνωστα πρόσωπα, τα οποία στη συνέχεια έδωσαν εντολή στη διαχειρίστρια εταιρεία στην Κύπρο για μεταφορά χρημάτων σε λογαριασμούς του εξωτερικού. Το ποσό που έκανε «φτερά» ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Η λογιστική εταιρεία που διαχειρίζεται τους λογαριασμούς των εταιρειών του επιχειρηματία, προχώρησε σε 13 περιπτώσεις στην αποστολή μεγάλων χρηματικών ποσών σε άλλους λογαριασμούς, θεωρώντας ότι ενεργούσε κατ’ εντολή του πελάτη της. Ωστόσο, οι τελευταίες 3 εντολές που έφτασαν στην εταιρεία μέσω email για μεταφορά και άλλων, τεράστιων χρηματικών ποσών, κίνησαν τις υποψίες και η εταιρεία επικοινώνησε με τον επιχειρηματία ο οποίος ανέφερε ότι ουδέποτε είχε δώσει μέσω email εντολή για αποστολή αυτών των χρηματικών ποσών σε χώρα της Ασίας, αποκαλύπτοντας την απάτη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν ενώπιον τους οι ανακριτές, η απάτη φαίνεται ότι στήθηκε από το εξωτερικό και η μεταφορά χρημάτων έγινε τις πρώτες 15 μέρες του Γενάρη, σε 13 διαφορετικές περιπτώσεις.

Οι έρευνες συνεχίζονται εν αναμονή της άφιξης στην Κύπρο του επιχειρηματία, που αναμένεται να δώσει κατάθεση στην Αστυνομία.

Το ΤΑΕ Λεμεσού διερευνά υπόθεση που αφορά τα αδικήματα απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες καθώς και αδικήματα διαδικτύου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top