Tο «έγκλημα» του 500άρικου


H εγκύκλιος της TτE και ο «μεγάλος αδελφός»

H εγκύκλιος της Tράπεζας της Eλλάδος, σύμφωνα με την οποία οι τράπεζες υποχρεούνται να καταγράφουν και να καταχωρούν κάθε συναλλαγή τραπεζικής κίνησης (ανταλλαγή κ.λπ.) με τα χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, ενδεχομένως να βάζει κάποια τάξη στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό. Tαυτόχρονα, όμως, πέρα από τη διασταύρωση, την όποια έρευνα για «μαύρο χρήμα» η όλη «φιλοσοφία» έρχεται να προστεθεί σε εκείνη της πλήρους καταγραφής και ελέγχου των πάντων.

Eνός “big brother” που μπήκε στη ζωή μας με τις «πλάτες» της... επιδίωξης για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. H αλήθεια είναι ότι μετά τις δηλώσεις του Nτράγκι, αλλά και του Nτάισελμπλουμ για την κατάργηση του 500άρικου, τον έλεγχο του χρήματος προς την κατεύθυνση μείωσης των συναλλαγών με μετρητά, πολλοί Έλληνες που είχαν σε θυρίδες ή στα σπίτια τους 500άρικα έσπευσαν στα γκισέ των τραπεζών για να τα ανταλλάξουν. Σε πρώτη φάση, οι τράπεζες δεν τα δέχονταν, μετά υποχρέωναν στους πελάτες τους να τα καταθέσουν σε λογαριασμό και να τα... ανασύρουν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα του μέτρου των capital controls. Στη συνέχεια προχώρησαν στη διαδικασία επιβολής προμήθειας (ανάλογα με το ποσό από 3 ευρώ και πάνω).

"Η απόκτηση του ελέγχου ενός πυρηνικού σταθμού από τζιχαντιστές θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί "πριν παρέλθουν πέντε χρόνια", αναγνώρισε σήμερα ο συντονιστής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ενώ η ασφάλεια των βελγικών πυρηνικών εγκαταστάσεων αποτελεί αντικείμενο κριτικής.

"Δεν θα εκπλαγώ εάν πριν παρέλθουν πέντε χρόνια γίνουν απόπειρες να χρησιμοποιηθεί το ίντερνετ για τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών", με την απόκτηση μεταξύ άλλων του ελέγχου "του κέντρου διαχείρισης ενός πυρηνικού σταθμού, ενός κέντρου ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας ή της αλλαγής πορείας των σιδηροδρομικών γραμμών", εκτίμησε ο Ζιλ ντε Κερσόβ σε συνέντευξή του στη βελγική εφημερίδα La Libre Belgique.

"Κάποια στιγμή θα υπάρξει σίγουρα ένας τύπος" εντός του Ισλαμικού Κράτους "με διδακτορικό στην τεχνολογία πληροφοριών, ο οποίος θα είναι σε θέση να εισέλθει σε ένα σύστημα", εκτίμησε.

σχόλιο ID-ont
Ποια βιομετρικά; Μίλησε για ίριδα!!! Θέλει κατά προτεραιότητα καταγραφή των στοιχείων των παιδιών!!!
Που θα αποθηκεύονται; Σε κοινές Ευρωπαϊκές βάσεις δεδομένων.
Το μόνο που δεν είπε είναι να δώσουμε στους πρόσφυγες Κάρτα του "Αλλοδαπού" Πολίτη. Μήπως σε επόμενο στάδιο;;; O Υπουργός Υγείας είχε μιλήσει για Κάρτα Υγείας για τους μετανάστες (βλ ΕΔΩ). Συνδυάστε τις δηλώσεις. Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια;
Και μετά τους Αλλοδαπούς; Οι Έλληνες θα είναι σε "μειονεκτική" θέση σε σχέση με τους Αλλοδαπούς; Θα έχουν οι Αλλοδαποί και δεν θα έχουν οι Έλληνες;;;



newsbeast: Καμμένος: Το ευρωπαϊκό σύστημα με τα δακτυλικά αποτυπώματα είναι ανίκανο. «Θα επιμείνουμε για τη δημιουργία κοινής βάσης δεδομένων και ανταλλαγής πληροφοριών»

Για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες και την ασφάλεια στην Ευρώπη, το προσφυγικό και τον ρόλο του στρατού, αλλά και το θέμα που έχει προκύψει με την δήλωση Μουζάλα, ο οποίος είχε αποκαλέσει τα Σκόπια «Μακεδονία», μίλησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», επιμένοντας ότι θέλει την παραίτηση του υπουργού.

Επισήμανε ότι «πρέπει να παρθούν αυστηρά μέτρα για όποιον εισέρχεται στην Ευρώπη» και ανέφερε ότι «το ευρωπαϊκό σύστημα με τα δακτυλικά αποτυπώματα είναι ανίκανο να ταυτοποιήσει τον οποιονδήποτε». Όπως είπε ο κ. Καμμένος «θα επιμείνουμε για τη δημιουργία κοινής βάσης δεδομένων και ανταλλαγής πληροφοριών».

Η κάρτα βλάπτει σοβαρά τη ζωή


Η αλυσίδα υγιεινών τροφών Τossed άνοιξε στη Βρετανία το πρώτο κατάστημα χωρίς μετρητά. Ένα ακόμα βήμα προς το θάνατο των μετρητών.

Ζούμε την εποχή του πλαστικού χρήματος, η ηλεκτρονική πληρωμή αντικαθιστά σιγά σιγά τις ουρές στα ταμεία, όλα γίνονται πιο βολικά. Και στην αγορά συνήθως θριαμβεύει η πρακτικότητα.

Αυτό είναι κατανοητό και απόλυτα αποδεκτό, εφόσον οι πολίτες έχουν το ελεύθερο δικαίωμα επιλογής. Το ανησυχητικό είναι ότι μαίνεται ένας ανεπίσημος «πόλεμος» κατά των μετρητών και οδηγούμαστε σε θέσπιση ποινών αν κάποιοι συνεχίσουν να χρησιμοποιούν μεγάλα ποσά σε μετρητά.

Η κατάργηση του χαρτονομίσματος των 500 ευρώ με την πρόφαση της καταπολέμησης του ξεπλύματος δείχνει μια επιφανειακή θεώρηση των συνεπειών αυτής της πράξης.

Ζούμε σε έναν κόσμο που η συνεισφορά της ελίτ τάξης σε σχέση με τι λαμβάνει είναι εντελώς άνιση. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο ανώτερο επίπεδο ανισότητας και η κοινωνία «πλαστικού» χρήματος πιθανόν θα χειροτερέψει την κατάσταση.

Της συντακτικής ομάδας του Bloomberg View

Για μία τόσο τολμηρή και αδιάντροπη ληστεία, πέρασε στα ψιλά. Κατά τη διάρκεια ενός μόνο Σαββατοκύριακου το Φεβρουάριο, χάκερς κατάφεραν να αποσπάσουν δεκάδες εκατομμύρια δολάρια από την Κεντρική Τράπεζα του Μπαγκλαντές πριν το καταλάβει κανείς. Τώρα η Τράπεζα βρίσκεται σε αναταραχή, ο διοικητής της παραιτήθηκε και πολλά από τα χρήματα λείπουν. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ληστείες στην ιστορία -και οι άλλες κεντρικές τράπεζες θα πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση.

Το σχέδιο ξεκίνησε όταν οι εισβολείς εισήγαγαν κακόβουλο λογισμικό στο σύστημα της Τράπεζας του Μπαγκλαντές τον Ιανουάριο. Με πληροφορίες που προφανώς συγκέντρωσαν από την κυβερνο-επίθεση, ήταν σε θέση να εκτρέψουν κεφάλαια από το λογαριασμό της Τράπεζας στην New York Fed με τη χρήση του συστήματος τυποποιημένων μηνυμάτων SWIFT. Οι αξιωματούχοι άρχισαν να καταλαβαίνουν τι συμβαίνει όταν οι κλέφτες προσπάθησαν να μεταφέρουν επιπλέον 850 εκατ. δολάρια σε ύποπτους λογαριασμούς και η τραπεζική δρομολόγηση εντόπισε ένα υποτυπώδες ορθογραφικό λάθος σε ένα από τα αιτήματα. Μέχρι τότε περίπου 81 εκατ. δολ. είχαν βγάλει φτερά.

Κάποια διδάγματα αυτής της παράξενης ιστορίας μιλάνε από μόνα τους.

σχόλιο ID-ont: Οι Hackers του μέλλοντος, αντίστοιχες συσκευές αντιγραφής στοιχείων (card skimmers) θα εγκαθιστούν επάνω και στα μηχανήματα ανάγνωσης της Κάρτας του Πολίτη... Ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω!

Οι Card Skimmers υπάρχουν εδώ και χρόνια, αλλά το βίντεο που δημοσιεύθηκε και σας αποκαλύπτουμε σήμερα είναι ένα τέλειο παράδειγμα της εξέλιξης της τεχνολογίας που χρησιμοποιείται από τους κλέφτες- Hacker.

Το βίντεο κυκλοφόρησε από την αστυνομία του Miami Beach και δείχνει το πως δύο άνδρες που εργάζονται ως ομάδα εγκαθιστούν credit card Skimmer πάνω από ένα τερματικό καρτών στο τοπικό βενζινάδικο σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα!!!!! 

Ναι, πολύ καλά διαβάσατε! Μόλις λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα είναι αρκετά για τους Hacker για να μετατρέψουν έναν τυπικό credit and debit card reader σε Skimmer – μια συσκευή που έχει σχεδιαστεί για να κλέβει κρυφά τα στοιχεία των πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών των θυμάτων.

Οι δύο άντρες πιάστηκαν στο εν λόγω βίντεο από κάμερα ασφ αλείας, αλλά όλα συνέβησαν τόσο γρήγορα, που θα πρέπει κάποιος να το δει και να το ξαναδει για να εντοπίσει πραγματικά το έγκλημα. 

Η αστυνομία του Miami Beach έχει δημοσιεύσει το βίντεο του Hacker και του συνεργάτη του, ο οποίος είχε επιφορτιστεί με το να αποσπά την προσοχή του υπαλλήλου του σταθμού.

Αξίζει πραγματικά να παρακολούθησετε αυτό το εξαιρετικά ενδιαφέρον βίντεο:




"Σφίγγει" ο κλοιός γύρω από τους πολίτες οι οποίοι θα παρακολουθούνται αδιαλείπτως από το κράτος και θα χάσουν κάθε έννοια ιδιωτικής ζωής και προσωπικών δεδομένων και προσωπικών προτιμήσεων καθώς η κυβέρνηση προωθεί όχι μόνο την νέα βιομετρική ταυτότητα αλλά και το "τσιπάρισμα" των αυτοκινήτων για να γνωρίζει υποτίθεται ποιοι δεν έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας και την ασφάλεια αυτοκινήτου.
 
Φυσικά για το γεγονός ότι όλων οι προορισμοί θα παρακολουθούνται απο τυχάρπαστους κρατικούς υπαλλήλους ενός κράτους που ουδείς μπορεί και πρέπει να του έχει εμπιστοσύνη, δεν μιλάει κανείς.
 
Τσιπάκι στα αυτοκίνητα προκειμένου να γίνονται πιο γρήγορα οι έλεγχοι για τον εντοπισμό ιδιοκτητών που δεν έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας ή δεν έχουν ασφαλίσει τα οχήματα τους εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με τον διευθυντή του γραφείου του Τρύφωνα Αλεξιάδη, Παναγιώτη Μελαχρινό,
 
"Αυτό θα γίνει με μια έξυπνη κάρτα που θα τοποθετείται σε εμφανές σημείο του οχήματος. Στην κάρτα θα φαίνεται αν το όχημα διαθέτει κάρτα καυσαερίων, αν έχουν πληρωθεί τα τέλη κυκλοφορίας ή αν είναι ασφαλισμένο."   
 
Όπως είπε ο κ. Μελαχρινός οι πολίτες θα προμηθεύονται την κάρτα χωρίς κόστος (πάντα το τυράκι στην φάκα είναι δωρεάν). Κατά την εκτίμηση του το σχέδιο θα μπορούσε να εφαρμοστεί μέσα στο 2016 αν και παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με τη διασύνδεση των βάσεων δεδομένων.

Αναζητούσαν τρόπους να φακελώσουν την κοινωνία. Έψαχναν επικοινωνιακά τεχνάσματα για να περάσει στη κοινή γνώμη το φακέλωμα. Φαίνεται ότι έχουν πλησιάσει αρκετά.

Εν αρχή ξανασερβίρισαν, όπως όλοι οι προκάτοχοί τους στην εξουσία, τη «φοροδιαφυγή». Κάρτες για το αφορολόγητο, πλαστικό χρήμα – τα capital controls αποτελούσαν μέρος και αυτού του σχεδιασμού – το περιουσιολόγιο που έρχεται.

Τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα και τα διαφυγόντα κέρδη των ασφαλιστικών εταιριών πρωτίστως και του δημόσιου δευτερευόντως, έδωσαν τη δυνατότητα στους νοσηρούς εγκεφάλους των τεχνοκρατών του ΣΥΡΙΖΑ να σκεφτούν το «τσίπωμα» των αυτοκινήτων.

«Υπάρχουν προτάσεις και κάποιες εισηγήσεις για να εκμεταλλευτούμε τις τεχνολογικές λύσεις που υπάρχουν. Ουσιαστικά εννοούμε μια έξυπνη κάρτα που θα μπαίνει σε κάποιο εμφανές μέρος του αυτοκινήτου, θα εκπέμπει σήμα και πολύ εύκολα θα φαίνεται εάν το αυτοκίνητο έχει πληρωμένα τέλη κυκλοφορίας, πληρωμένη ασφάλεια, αν έχει προμηθευτεί κάρτα καυσαερίων, γενικά αν έχει κάποια υποχρέωση, ο ιδιοκτήτης, που δεν έχει εκπληρώσει», δήλωσε στο MEGA ο διευθυντής του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Παναγιώτης Μελαχρινός.

σχόλιο ID-ont: Ο νεο-Σουλτάνος Ερντογάν θέτει σε κυκλοφορία τον απόλυτο χαφιέ, για τον πλήρη και ολοκληρωτικό έλεγχο των πολιτών του: την Κάρτα του Πολίτη. Δυστυχώς, τώρα θα δούμε τι σημαίνει για μια κοινωνία, ένα τόσο πανίσχυρο όπλο, να πέφτει στα χέρια κυβέρνησης που δεν έχει στην απόλυτη προτεραιότητά της, την ελευθερία των πολιτών της...

Η καινούργια ηλεκτρονική ταυτότητα με όλες εκείνες τις προδιαγραφές που καθορίζουν το ηλεκτρονικό φακέλωμα, εξέλιξη που εξυπηρετεί απόλυτα το αυταρχικό και δικτατορικό καθεστώς του Ερντογάν, άρχισε ήδη να κυκλοφορεί στην Τουρκία σε πρώτη φάση σε όσους βγάζουν για πρώτη φορά ταυτότητα.

Η πρώτη μάλιστα επίσημη παράδοση της νέας κάρτας του πολίτη θα γίνει με επίσημη τελετή στις 14 Μαρτίου στην επαρχία του Kırıkkale, η οποία επιλέγει να είναι η πρώτη επαρχία για την διανομή της νέας κάρτας του πολίτη.

Την νέα αυτή κάρτα κατασκεύασε η τουρκική εταιρεία ηλεκτρονικών εφαρμογών για τις ένοπλες δυνάμεις και όχι μόνο, TÜBİTAK, η οποία ειδικεύεται και στα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου για τον τουρκικό στρατό.

Ένα τυπογραφικό λάθος σε μια τραπεζική οδηγία μεταφοράς κεφαλαίων online είχε ως αποτέλεσμα να αποτύχει μία απάτη ύψους ενός δισ. δολαρίων τον προηγούμενο μήνα, που είχε να κάνει με την κεντρική τράπεζα του Μπαγκλαντές και τη Fed, σύμφωνα με τραπεζικούς αξιωματούχους.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Reuters, οι χάκερ παραβίασαν τα συστήματα της Τράπεζας του Μπαγκλαντές και υπέκλεψαν τα διαπιστευτήρια για μεταφορές πληρωμών. Στη συνέχεια «βομβάρδισαν» τη Fed στη Νέα Υόρκη με μεταξύ 30 – 40 αιτήματα μετακίνησης κεφαλαίων από τον λογαριασμό της Τράπεζας του Μπαγκλαντές εκεί σε φορείς στις Φιλιππίνες και τη Σρι Λάνκα.

Τέσσερις από αυτές, για τη μεταφορά συνολικά 81 εκατ. δολαρίων στις Φιλιππίνες πέρασαν (αρκετά χρήματα για να μπει η ληστεία στο «hall of fame» των πλέον...κερδοφόρων στην ιστορία), αλλά μια πέμπτη, ύψους 20 εκατ., σε μη κερδοσκοπική οργάνωση στη Σρι Λάνκα «κόλλησε», επειδή ήταν γραμμένο λάθος το όνομα της οργάνωσης, Shalika Foundation.

σχόλιο ID-ont: Δείτε το video (με ελληνικούς υπότιτλους) και προβληματισθείτε: Εάν όλα αυτά που περιγράφει γίνονται χωρίς την "αξιοποίηση" των πληροφοριών που θα συλλέγουν οι βάσεις δεδομένων (δημόσιες και ιδιωτικές) όταν χρησιμοποιείται η Κάρτα του Πολίτη, τότε τι έχουν να δουν τα μάτια μας με την Κάρτα του Πολίτη;


Ηuffingtonpost: Η αλήθεια είναι ότι οι επιθέσεις χάκερ σε μεγάλες εταιρίες είναι κάτι που έχουμε ακούσει ουκ ολίγες φορές να συμβαίνει. Μάλιστα κατά καιρούς έχουμε ακούσει ουκ ολίγες περιπτώσεις που μεγάλες εταιρίες δαπάνησαν διόλου ευκαταφρόνητα ποσά μόνο και μόνο για να προστατευτούν από επιθέσεις.

Μετά από τις επιθέσεις από χάκερ στις Sony Pictures, JPMorgan Chase, Ashley Madison και άλλες μεγάλες εταιρίες, ο ρεπόρτερ Kevin Roose αποφάσισε να οργανώσει ένα πείραμα.

to ID-ont στο Facebook


σχόλιο ID-ont: Μετά από μακρά σκέψη και προβληματισμό και με αρκετές επιφυλάξεις δημιουργήσαμε προφίλ στο facebook με όνομα Προσωπικά Δεδομένα (https://www.facebook.com/profile.php?id=100011523783223). Η σελίδα που είναι συνδεδεμένη με αυτό το προφίλ και είναι δημόσια αναγνώσιμη είναι ηεξής: https://www.facebook.com/ID-ont-1374545849226049/. Το κάνουμε γιατί καταλάβαμε ότι πολλοί δεν χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για ενημέρωση, ενώ αντίθετα μπαίνουν συχνά στο facebook και ενημερώνονται. Για αυτούς φτιάξαμε τη σελίδα στο facebook.

Όσοι παρακολουθούν το blog δεν χρειάζεται να κοιτούν το facebook, άλλωστε όπως κατ' επανάληψη έχουμε τονίσει από το blog μας, το facebook είναι ο πρωταθλητής στην καταγραφή και παρακολούθηση συμπεριφορών. Η σελίδα μας στο facebook απλά θα κάνει αναπαραγωγή των δημοσιευμάτων στο blog. Δεν πρόκεται να έχει πρόσθετες πληροφορίες. Για μας θα είναι διπλή δουλειά, μια φορά να αναρτούμε κάτι στο blog και άλλη μια στο facebook. 

Εμάς μας ενδιαφέρει η διάχυση των πληροφοριών που περιέχει το blog. Εάν στην πορεία δούμε ότι δεν προσθέτει κάτι στη διάχυση των πληροφοριών η σελίδα στο facebook, είναι πολύ πιθανό, απλά να την καταργήσουμε.

σχόλιο ID-ont: Άρθρο το οποίο παρουσιάζει τα χιλιοειπωμένα από τα ΜΜΕ "πλεονεκτήματα" του πλαστικού χρήματος. Στο τέλος του όμως, αναφέρεται ελάχιστα και στα επιχειρήματα τα οποία παρουσιάστηκαν στην Ημερίδα "Κοινωνια χωρίς μετρητά: Προοπτική ή Εφιάλτης;" και αποτελούν τα αρνητικά του πλαστικού χρήματος. Καλό για τη δημοκρατία θα ήταν, σε τέτοια άρθρα, να υπάρχει αντικειμενική και ισομερής παρουσίαση των δυο πλευρών. Δείτε τέλος εδώ ένα άρθρο μονόπλευρης παρουσίασης των "θετικών" του πλαστικού χρήματος, με την χρήση στατιστικών στοιχείων τα οποία αντικειμενικά δεν μπορούν να διασταυρωθούν...

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται διεθνώς μία κλιμακούμενη συζήτηση γύρω από την αναγκαιότητα ύπαρξης μετρητών στις σύγχρονες οικονομίες. Στην Ελλάδα το θέμα ήρθε στην επικαιρότητα όταν εκδηλώθηκε η πρόθεση της κυβέρνησης για επιβολή πλαφόν σε πληρωμές με μετρητά οι οποίες θα υπερέβαιναν ένα προκαθορισμένο όριο. Αυτή η κίνηση φαίνεται να εντάσσεται σε ένα γενικότερο κλίμα, μέσα από το οποίο προωθείται η κατάργηση των μετρητών στον δυτικό, κυρίως, κόσμο. Μια σειρά από χώρες έχουν ήδη προχωρήσει σε κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση, επιβάλλοντας όρια στις συναλλαγές με μετρητά, όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Δανία και η Σουηδία.

σχόλιο ID-ont: Διαβάστε το κατωτέρω δημοσίευμα. Θα δείτε ότι το περιεχόμενό του, δεν επιβεβαιώνει τον τίτλο του. Δείτε τα σημεία που έχουμε επισημάνει με έντονο χρώμα και θα καταλάβετε.

DW:  Ασφαλέστερα ATM και κάρτες στη Γερμανία

Οι επενδύσεις δισεκατομμυρίων των τραπεζών και των εμπορικών εταιρειών σε υψηλότερες προδιαγραφές ασφαλείας στις συναλλαγές αποδίδουν καρπούς. Ωστόσο, επίδοξοι κλέφτες βρίσκουν «τρύπες» στο σύστημα. 

Τα κλεμμένα δεδομένα τραπεζικών πελατών δεν βοηθούν πλέον ιδιαίτερα τους επίδοξους κλέφτες στην Ευρώπη. Την ίδια ώρα εγκληματικές ομάδες εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο το γεγονός ότι μεγάλη τράπεζα της Ισπανίας δεν είχε ρυθμίσει αρχικά μέρος των ATM της με βάση τη νέα τεχνολογία ασφαλείας EMV, κάτι που τους επέτρεψε να αποσπάσουν χρήματα κάνοντας στοχευμένη χρήση πλαστογραφημένων καρτών.

Η διαρκής μάχη του τραπεζικού τομέα για ασφαλέστερο πλαστικό χρήμα δεν έχει κερδηθεί ακόμη. Ωστόσο, οι επενδύσεις δισεκατομμυρίων από πλευράς του χρηματοοικονομικού και του εμπορικού κλάδου σε αυστηρότερες προδιαγραφές ασφαλείας αποδίδουν καρπούς. Στη Γερμανία οι επίδοξοι κλέφτες καταφέρνουν ολοένα σπανιότερα να παραβιάσουν τα ATM, όπως καταδεικνύουν τελευταία στατιστικά δεδομένα. Από τον Ιανουάριο έως το τέλος Νοεμβρίου 2015 καταγράφηκαν από τις τράπεζες 111 παραβιάσεις μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης μετρητών με στόχο την υποκλοπή δεδομένων από κάρτες ή κωδικών ασφαλείας (PIN) τραπεζικών πελατών. Το 2014 είχαν καταγραφεί 145 αντίστοιχα κρούσματα. Οι απώλειες από τέτοιου τύπου κλοπές περιορίστηκε κατά το τρέχον έτος σε χαμηλό ρεκόρ των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις εκπροσώπων του γερμανικού κλάδου που είναι επιφορτισμένος με την ασφάλεια των τραπεζικών καρτών, μέχρι και την εκπνοή του 2015 η ζημιά δεν πρόκειται να υπερβεί τα 3 εκατομμύρια ευρώ.
top