Πιθανότατα οι ίδιοι οι χρήστες έπεσαν θύμα κυβερνοπειρατείας, με τη βοήθεια ενός ιού που κλέβει δεδομένα μέσω διαδικτυακών πλοηγών, εκτιμά ο LeakedSource, διακεκριμένος διαδικτυακός ιστότοπος.

Περίπου 32 εκατομμύρια στοιχεία ταυτοποίησης και κωδικούς πρόσβασης για το Twitter έκλεψαν και πωλούν στο Ίντερνετ κυβερνοπειρατές, με το Twitter να διαβεβαιώνει ωστόσο ότι τα στοιχεία αυτά δεν αποσπάστηκαν μέσω επίθεσης στο ηλεκτρονικό σύστημα της εταιρείας.

«Είμαστε βέβαιοι ότι τα ονόματα αυτά χρηστών και τα στοιχεία αυτά ταυτοποίησης δεν τα απέκτησαν με μια παραβίαση των δεδομένων του Twitter --δεν υπήρξε εισβολή στα συστήματά μας», δήλωσε εκπρόσωπος του Twitter σε ηλεκτρονικό μήνυμά του προς το AFP.


Ο όμιλος προσπαθεί ωστόσο «να βοηθήσει για τη διατήρηση της προστασίας των λογαριασμών, συγκρίνοντας τα δικά μας δεδομένα με ό,τι δημοσιοποιήθηκε έπειτα από άλλες πειρατείες κωδικών πρόσβασης», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο LeakedSource.com, μια βάση δεδομένων που περιέχει περισσότερα από 32 εκατομμύρια στοιχεία ταυτοποίησης, κωδικούς πρόσβασης ή άλλες ηλεκτρονικές διευθύνσεις που χρησιμοποιούνται στο Twitter πωλούνται σήμερα στο «μαύρο δίκτυο», ένα κρυφό τμήμα του Ίντερνετ το οποίο χρησιμοποιείται συχνά για παράνομες δραστηριότητες.

Ο διαδικτυακός ιστότοπος LeakedSource εκτιμά ότι πρέπει οι ίδιοι οι χρήστες να έπεσαν θύμα κυβερνοπειρατείας, μάλλον με τη βοήθεια ενός ιού που κλέβει δεδομένα μέσω διαδικτυακών πλοηγών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top