«Είμαστε απολύτως εκτεθειμένοι. Η τεχνολογία που υπάρχει σήμερα δεν διασφαλίζει το απόρρητο των τηλεφωνικών επικοινωνιών. Αν θέλετε να πείτε κάτι σημαντικό, γράψτε το σε χαρτί και μην το λέτε σε τηλέφωνο».

Με αυτά τα λόγια απάντησε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ζαμπίρας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων  αν υπάρχει απόρρητο των επικοινωνιών, λίγο μετά το τέλος της συνεδρίασης της επιτροπής θεσμών όπου κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για τις καταγγελίες του ΚΚΕ όσον αφορά παρακολουθήσεις  και συνακροάσεις  του τηλεφωνικού κέντρου.

Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ  μίλησε σήμερα στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας και ανέφερε οτι οι καταγγελίες του ΚΚΕ ερευνώνται αλλά μέχρι στιγμής δεν εχει βγει πόρισμα.

«Δεν έχουμε πολλά να πούμε προς το παρόν. Ενημερωθήκαμε για την καταγγελία και προσωπικά επικοινώνησα με τον κ. Παφίλη για να μάθω τι έχει γίνει. Τεχνικοί του ΚΚΕ επικοινώνησαν με τους δικούς μας για να δούμε τι θα γίνει. Την Παρασκευή συστήσαμε διευρυμένη ομάδα ελέγχου και ο έλεγχος ξεκίνησε την ίδια ημέρα από τα γραφεία του ΚΚΕ.

Η επιτροπή συνεχίζει τους ελέγχους από τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους. Ειναι νωρίς ακόμα για να πούμε  ότι καταλήξαμε σε συμπεράσματα

Χθες η ομάδα ελέγχου επισκέφθηκε τον ΟΤΕ. Οι πληροφορίες μας ήταν ότι αρχικά ο ΟΤΕ το αντιμετώπισε  ως βλάβη. Ο ΟΤΕ έκανε έρευνα για βλάβη.»

Από την πλευρά του ο Θανάσης Παφίλης απο το ΚΚΕ επέμεινε στις καταγγελίες και περιέγραψε το χρονικό των ενεργειών που οδήγησαν στις καταγγελίες του ΚΚΕ:

Παφίλης: «Το τελευταίο διάστημα υπήρξαν  προβλήματα στο τηλεφωνικό κέντρο στον Περισσό. Καλούσε κάποιος  με απόκρυψη και όταν απαντούσαμε στο ακουστηκό απαντούσε ταυτοχρονα η ΝΔ, το Ποτάμι ή ο ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρξε συνακρόση με άλλους και άλλα 3 κόμματα. Θεωρήσαμε σκόπιμο να καλέσουμε τον ΟΤΕ και να αναφέρουμε  βλάβη. Είδαμε όμως ότι το θέμα  συνεχίστηκε. Το πρωί το είπαμε το απόγευμα συνεχίστηκε. Με αποτέλεσμα να ενημερώσουμε τους εκπροσώπους των κομμάτων για  να κάνουν έλεγχο και στα δικά τους κέντρα. Η εκτίμησή μας είναι ότι υπάρχει 3ο κέντρο που οργανώνει αυτά τα πράγματα. Υπήρξε άμεση αντίδραση από την ΑΔΑΕ και ήρθε τεχνικό κλιμάκιο στον Περισσό. Επίσης επικοινώσησε ο διευθύνων σύμβουλος  του ΟΤΕ  και συνεννοήθηκαν οι τεχνικοί για τον έλεγχο. Ο ΟΤΕ έβγαλε κάποια ανακοίνωση που λέει ότι δεν είναι μέσα από τις δικές του γραμμές. Φαντάζομαι ότι θα επιχειρηθεί η αποκωδικοποίηση της απόκρυψης. Να βρεθεί ποιος ήταν αυτός που καλούσε. Χθες  τεχνικοί της ΕΥΠ ήρθαν στα γραφεία μας και δώθηκε κατάθεση επι όλων των πραγματικών περιστατικών. Θεωρούμε ότι είναι πολύ σοβαρό περιστατικό και οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να δόσουν πειστική  απάντηση. Φαντάζομαι ότι δεν είναι κάποιος τυχαίος που έχει αυτές τις τεχνικές ικανότητες. Θεωρούμες ότι υπάρχει 3ο κέντρο.» 
Ο βουλευτής της χρυσής αυγής Ηλίας Κασιδιάρης  ερμήνευσε το περιστατικό ως αποτέλεσμα της δυνατότητας συγχώνευσης κλήσεων που έχουν οι εταιρείες τηλεφωνίας και μάλιστα ανέφερε ότι κάποια δεκαπεντάχρονα έκαναν πλάκα στο ΚΚΕ.

Κασιδιάρης: «κάθε εταιρεία έχει την υπηρεσία της συγχώνευσης κλήσεις. Κάποιος πιτσιρικάς της 5ης Δημοτικού τους έκανε φάρσα. Θα σας το αποδείξω τώρα με το κινητό μου. Θα συνδέσω τώρα το κέντρο της Χρυσής Αυγής με το κέντρο του ΚΚΕ για να μιλήσουμε.» Μάλιστα ο κύριος Κασιδιάρης  προχώρησε και σε επίδειξη αυτής της δυνατότητας καλώντας από το κινητό του  πρώτα το τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ και μετά το τηλεφωνικό κέντρο της χρυσής Αυγής και  βάζοντας τους δυο υπαλληλους που σήκωσαν τα τηλέφωνα να συνομιλήσουν και πλησίασε το τηλέφωνο στο μικρόφωνο για να ακούγεται στην αίθουσα.
  
Ο κ.Παφίλης πάντως από την πλευρά του επέμεινε ότι υπάρχει πρόβλημα ακόμα  και στο τηλεφωνικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top