Μετά την ολοκλήρωση του Συνεδρίου Επικοινωνίας Chaos Communication Congress (34c3) οι διοργανωτές διεξήγαγαν τα πρώτα συμπεράσματα.
 
Από την Τετάρτη μέχρι το Σάββατο, περίπου 15.000 άνθρωποι, περισσότεροι από ποτέ, επισκέφθηκαν την εμπορική έκθεση της Λειψίας. Για τέσσερις ημέρες ασχολήθηκαν για τις πτυχές ασφάλειας, αλλά και με τα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα που προκύπτουν από τη χρήση του διαδικτύου. “Και στα δύο ζητήματα, επικεντρωθήκαμε ακόμη περισσότερο από πέρυσι”, δήλωσε η Constanze Kurz, εκπρόσωπος του Chaos Computer Club (CCC).

Οι χάκερ εντόπισαν και παρουσίασαν τρύπες ασφαλείας, όπως μεταξύ άλλων στους σταθμούς φόρτισης ή στις online συναλλαγές με τράπεζες. Μεταξύ των ομιλητών ήταν ο πρώην ομοσπονδιακός Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Peter Schaar, καθώς επίσης ο Hans-Christian Ströbele και ο Edward Snowden. Πολλές από τις διαλέξεις, αφορούσαν την κατάσταση της πολιτικής δικτύων σε μεμονωμένες χώρες, όπως τη Κίνα, τη Βόρεια Κορέα, το Ιράν και τη Σαουδική Αραβία.

Με το σύνθημα “Tu Wat” (“Κάνε κάτι”), οι διοργανωτές ήθελαν να υπενθυμίσουν την ίδρυση του συλλόγου (1981). Ο εκπρόσωπος του CCC Linus Neumann, ανέφερε ότι: “Δεν θα μείνουμε έτσι αδρανείς μπροστά στις τεράστιες αλλαγές στο τομέα του διαδικτύου. Το σύνθημά μας είναι ολοζώντανο.”
 
Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, το συνέδριο διεξαγόταν πάντα στο Βερολίνο ή στο Αμβούργο. Φέτος, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Λειψία. Ο χώρος στον οποιο θα διεξαχθεί το 2018 θα αποφασιστεί τους επόμενους μήνες.
 

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top