Τα πουλάκια τιτίβιζαν στα δένδρα, ο τόπος ευωδίαζε από τα λουλούδια, όλα έμοιαζαν παραδεισένια και τα περίεργα αυτά δίποδα θηλαστικά, που προήλθαν από την μετεξέλιξη σύμφωνα με την εξελικτική θεωρία του Δαρβίνου, των ανθρώπων όταν αυτοί θέλησαν να μετατραπούν σε υβρίδιο ανθρώπου και υπολογιστή συνέχιζαν να βόσκουν ήρεμα και ασφαλή το χόρτο του απέραντου λιβαδιού που κάποτε ονομαζόταν Ευρώπη και φιλοξενούσε τους προγόνους τους ανθρώπους. Απίστευτη ομοιομορφία. Τα ζώα είχαν όλα το ίδιο χρώμα το ίδιο ύψος και έβγαζαν όλα το ίδιο μουγκρητό.

Ξαφνικά το νούμερο 10234 σα να τρέκλισε λίγο και κάτι σαν βήχας να βγήκε από το στόμα του. Αμέσως ο υπολογιστής - βοσκός χρησιμοποιώντας το νούμερο του ζώου, αφού διάβασε όλο το ιατρικό ιστορικό του, έδωσε τις απαραίτητες εντολές από μακρυά στο υποδόριο RFID και το ζώο επανήλθε στην επιθυμητή κατάσταση. Τι παραδεισένιος κόσμος αλήθεια!

Όμως λίγο πιο κάτω μια τραγωδία έμελλε να εξελιχθεί.....

Κάποιο από τα ζώα, συγκεκριμένα το 11345, άρχισε να φέρνει στο μυαλό του κάποιους περίεργους ήχους. Σαν τα αυτιά του να άκουγαν κάτι για ελευθερία, για ανεξαρτησία, για διαφορετικότητα, για προσωπικότητα και μη ξέροντας τι είναι αυτοί οι ήχοι σάστισε και σήκωσε το κεφάλι του. Σχεδόν αντανακλαστικά αμέσως αυτό γύρισε μόνο του προς την ανατολή και κάτι σα να προσδοκούσε να του έρθει από την ανατολή αλλά δεν ήξερε τι. Μήπως οι πρόγονοί του προσδοκούσαν κάτι από την ανατολή;

Αμέσως όμως ο υπολογιστής - βοσκός "διέγνωσε" την ύποπτη κίνηση του ζώου και μπρος στον κίνδυνο να μεταδοθούν οι σκέψεις αυτές και στα άλλα ζώα και να διαταραχθεί η γαλήνη του βοσκότοπου έδωσε αμέσως εντολή στο RFID του ζώου να θανατώσει το ζώο εκείνο και αμέσως στις αναπαραγωγικές μηχανές της αγέλης να παράγουν ένα νέο ζώο με ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά ώστε να μην διαταραχθεί η προγραμματισμένη αριθμητική ισορροπία του κοπαδιού.

Και η "παραδεισένια" γαλήνη επανήλθε στο τεράστιο εκείνο βοσκότοπο την Ευρώπη.....

Θ.

Η ανωτέρω εικόνα δημιουργήθκε στο μυαλό αναγνώστη του blog μας, μετά την ανάγνωση του δημοσιεύματος "Η κάρτα του πολίτη διαβατήριο στην ψηφιακή εποχή" που δημοσιεύθηκε εδώ: 
http://www.express.gr/news/ellada/370549oz_20101020370549.php3

φωτογραφία από: 
http://www.bubblesandballoons.com/i/Catalogue/Happy_Cow.jpg

Το κοπάδι με τα ζώα που είχαν RFID chip ...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top