H μελέτη θα προσδιορίζει:

α) τις τεχνικές προδιαγραφές για την ηλεκτρονική μορφή της κάρτας,
β) τα δεδομένα που απαιτείται να αναγράφονται επάνω και εκείνα που θα εμπεριέχονται ηλεκτρονικά στην κάρτα, ώστε να ταυτοποιείται ο Πολίτης – κάτοχός της,
γ) τις προϋποθέσεις που θα διασφαλίζουν τη μοναδικότητά της,
δ) τα αντίμετρα που θα αποτρέψουν την αντιγραφή ή παραποίησή της,
ε) τα αντίμετρα για την αποτροπή της πλαστοπροσωπίας,
στ) τα δεδομένα και τις τεχνικές προδιαγραφές για να παρέχεται η δυνατότητα ψηφιακής υπογραφής στον Πολίτη.

Επίσης, η μελέτη θα προδιαγράψει τις διοικητικές και κανονιστικές απαιτήσεις (π.χ. αν χρειάζονται νομικές ή άλλου είδους κανονιστικές ρυθμίσεις, εγκύκλιοι εφαρμογής, αν χρειάζονται αλλαγές οργανωτικού, διοικητικού και λειτουργικού περιεχομένου στις αρμόδιες υπηρεσίες κ.α.) που είναι αναγκαίες, τόσο για το σχεδιασμό και την έκδοση της Κάρτας Πολίτη, όσο και για τη χρήση και διαχείρισή της. Θα περιγραφεί αναλυτικά ο κύκλος ζωής μιας κάρτας και της αντίστοιχης ηλεκτρονικής ταυτότητας (π.χ. έκδοση, απόσυρση, δήλωση απώλειας, κ.λπ.).

Η μελέτη θα προτείνει τεκμηριωμένα ενδεικτικό προϋπολογισμό για το σύνολο της δράσης (σχεδιασμός, έκδοση, χρήση της Κάρτας), το αρχικό χρονοδιάγραμμα, τον τρόπο υλοποίησης (υποέργα, διαγωνισμοί, ίδια μέσα κ.λπ.), την πρόβλεψη πηγών χρηματοδότησης με έμφαση σε επιχειρησιακά προγράμματα του ΕΣΠΑ, τις ανάγκες σε ανθρώπινους πόρους για το όλο εγχείρημα, την περιγραφή του αντίστοιχου σχήματος διοίκησης στο οποίο πρέπει να συμμετέχουν οι εμπλεκόμενοι φορείς, τους ενδεχόμενους κινδύνους της πορείας υλοποίησης της δράσης, καθώς και τον τρόπο παρακολούθησής της.

Διάβαστε όλη την απόφαση του ειδικού γραμματέα:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top