Hackers "χτύπησαν" το gmail της Google


Hackers από την Κίνα κατηγορεί η Google για την παραβίαση των κωδικών αριθμών εκατοντάδων λογαριασμών email της εταιρείας. Μέσα στην λίστα των «θυμάτων» παραβίασης των ηλεκτρονικών τους διευθύνσεων συμπεριλαμβάνονται ανώτατοι Αμερικανοί αξιωματούχοι, Κινέζοι ακτιβιστές και δημοσιογράφοι, αναφέρει η Google.

Σύμφωνα με την Google, ιδιοκτήτρια του Gmail, οι ηλεκτρονικοί εισβολείς «διέρρηξαν» εκατοντάδες λογαριασμούς χρηστών της υπηρεσίας, με στόχο την υποκλοπή κωδικών πρόσβασης και, στη συνέχεια, την παρακολούθηση της αλληλογραφίας που διακινείται από τους εν λόγω λογαριασμούς.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι εντόπισε την παραβίαση ασφαλείας και σταμάτησε τους χάκερ οι οποίοι είχαν ξεκινήσει «μια εκστρατεία απόκτησης κωδικών πρόσβασης χρηστών και παρακολούθησης των email τους, χρησιμοποιώντας προφανώς κλεμμένους κωδικούς πρόσβασης για την αλλαγή των ρυθμίσεων προώθησης και εξουσιοδότησης», όπως αναφέρει η Google.

«Αποκαλύψαμε πρόσφατα μια εκστρατεία συλλογής κωδικών πρόσβασης, η οποία φαίνεται ότι προέρχεται από την Τζινάν της Κίνας και επηρέασε τους προσωπικούς λογαριασμούς Gmail εκατοντάδων χρηστών, μεταξύ άλλων ανώτερων αξιωματούχων της κυβέρνησης των ΗΠΑ, Κινέζων πολιτικών ακτιβιστών, αξιωματούχων σε πολλές ασιατικές χώρες (κυρίως από τη Νότια Κορέα), στρατιωτικού προσωπικού και δημοσιογράφων», ανακοίνωσε η Google. 

Έντονη αντίδραση του Πεκίνου
Έντονη ήταν η αντίδραση του Πεκίνου με το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας να δηλώνει πως «τέτοιες κατηγορίες δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές».

«Είναι απαράδεκτο να κατηγορείται η Κίνα για αυτά τα αδικήματα» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας σε συνέντευξη Τύπου και συμπλήρωσε: «Το hacking αποτελεί διεθνές πρόβλημα και η Κίνα είναι και αυτή θύμα. Οι κατηγορίες για την αποκαλούμενη στήριξη των hackers είναι εντελώς αβάσιμες και έχουν άλλα κίνητρα»

Διερευνά το θέμα ο Λευκός Οίκος
Το θέμα δήλωσε ότι ερευνά και ο Λευκός Οίκος. «Εξετάζουμε αυτές τις αναφορές και προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε τα γεγονότα.», δήλωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου στο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Επισημαίνετια ότι προσφάτως, οι ΗΠΑ προειδοποίησαν πως ηλεκτρονική επίθεση θα μπορούσε να οδηγήσει σε στρατιωτικά αντίποινα.
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top