σχόλιο ID-ont: Μόλις προχθές 20/09/2011, μέσα στον ορυμαγδό των νέων οικονομικών μέτρων και τον κουρνιαχτό που αυτά σηκώνουν, ψηφίσθηκε από την Βουλή των Ελλήνων, χωρίς καμιά αναφορά από τα κατ' ευφημισμόν Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως, η "Κάρτα του Μετανάστη".

Στον ψηφισθέντα νόμο διαβάζουμε πως η Κάρτα του Μετανάστη θα φέρει μέσο ηλεκτρονικής αποθήκευσης. Η αιτιολογική έκθεση πάντως ήταν σαφής: Θα είναι RFID πλινθίο (τσιπάκι).

Βλέπουμε λοιπόν πως οι ασκήσεις προσομοίωσης της Κάρτας του Πολίτη ήδη εφαρμόζονται και "δεν κουνιέται φύλλο". Δεν αντιδρά κανείς. Λέτε και η Κάρτα του Πολίτη να ψηφισθεί ακριβώς με τον ίδιο τρόπο; Δηλ. χωρίς καν να το καταλάβει κανείς;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ συγκεκριμένα:

Τι γράφει η αιτιολογική έκθεση στην 2η σελίδα:
ιο συγκεκριμένα ο τίτλος διαμονής θα έχει την μορφή ηλεκτρονικής κάρτας και θα περιλαμβάνει δύο βιομετρικά στοιχεία, δηλαδή μια ψηφιακή φωτογραφία προσώπου και δύο δακτυλικά αποτυπώματα, τα οποία θα είναι αποθηκευμένα σε ένα ολοκληρωμένο κύκλωμα ραδιοσυχνοτήτων (RF chip)."

Τι γράφει ο νόμος που ψηφίσθηκε στις 20/9/2011:
"2. Κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 4Α του Κανονισμού (ΕΚ) 1030/2002, όπως προστέθηκε με την παράγραφο 5 του άρθρου 1 του Κανονισμού (ΕΚ) 380/2008, το φυσικό σώμα των εκδιδόμενων, με βάση τις διατάξεις του παρόντος νόμου, αδειών παραμονής φέρει μέσο ηλεκτρονικής αποθήκευσης που εμπεριέχει βιομετρικά δεδομένα, ήτοι μία πρόσφατη, έγχρωμη, ψηφιακή φωτογραφία και δακτυλικά αποτυπώματα των δύο δεικτών."
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΝΟΜΟ:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ:

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πρεπει να αντιδρασουμε κληρος και λαος ο οποιος γνωριζει με μια νεα συγκεντρωση διαμαρτυριας με ενημερωση απο καναλια οπωσδηποτε

Ανώνυμος είπε...

Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΦΩΤΙΣΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΑΝΤΙΩΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΑΘΕΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

Αν περιμενεις απο τα καναλια σωθηκες.. Στη τελευταια συγκεντρωσε ειπαν μονο οτι ημασταν 100 ατομα παραθρησκευτηκων οργανωσεων!!!
Οτι κάνουμε μόνοι μας, να ενημερωσουμε το κόσμο που δε ξέρει.
Οποιος θελει εκτυπώνει αυτο: http://www.scribd.com/doc/65064187/%CE%9F%CF%87%CE%B9-%CE%A3%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%9A%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B7 το τυπωνει και το μοιραζει!!! Ηδη μοιραζονται Αθηνα και σε μερικες πολλεις. Ας βοηθησουμε όλοι μαζι μοας και καταφερουμε κατι!!!

Δημοσίευση σχολίου

top