Έφτιαχναν κάρτες - «κλώνους»


Δύο άντρες, ένας 47χρονος και ένας 53χρονος, κατασκεύαζαν κάρτες «κλώνους» με στοιχεία που αντλούσαν από το διαδίκτυο και από ιστοσελίδες όπου πωλούνται προσωπικά δεδομένα κατόχων πιστωτικών καρτών. (σχόλιο ID-ont: Απίστευτο! Υπάρχουν "ηλεκτρονικά καταστήματα" που πουλάνε - προφανώς κλεμμένα - προσωπικά δεδομένα; Εάν τώρα γίνονται αυτά με τις πιστωτικές κάρτες, φαντασθείτε τι θα γίνει όταν έρθει η Κάρτα του Πολίτη!)

Οι δράστες χρησιμοποιούσαν τις κάρτες πραγματοποιώντας διάφορες συναλλαγές με επιχειρήσεις. Οι πλαστογράφοι υνελήφθησαν επ' αυτοφώρω στο Ναύπλιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Οικονομικών Εγκλημάτων της Ασφάλειας Αττικής, την ώρα που κατασκεύαζαν τέτοιες κάρτες, με στοιχεία που είχαν υποκλέψει από το διαδίκτυο, σε δωμάτιο ξενοδοχείου της πόλης.


Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι τον προηγούμενο μήνα είχαν μεταβεί στη Σαντορίνη πραγματοποιώντας μεγάλο αριθμό παράνομων συναλλαγών σε διάφορες επιχειρήσεις του νησιού. Στη κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν : 11 κάρτες κλώνοι, τέσσερις ταυτότητες, τρείς άδειες οδήγησης, ένας ψηφιακός δίσκος και δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top